Από αναβολή σε αναβολή το Eurogroup που τελικά θα διεξαχθεί…
στις 9 Μαϊου, όμως οι αναβολές αυτές και το απίστευτο παρασκήνιο δείχνει την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και το άμεσο μέλλον της Ελληνικής οικονομίας.

Η δραματική συνομιλία του Ε. Τσακαλώτου με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ κατά την οποία ο Ολλανδός ανακοίνωσε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης έκλεισε, σύμφωνα με την εφημερίδα Αγορά με τη φράση “Μετά τη σημερινή απόφαση αναλαμβάνεις την ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και μπρος” με τον Ε. Τσακαλώτο να μην κρύβει την οργή του, αλλά και να προειδοποιεί.
Οι τελευταίες εξελίξεις και ύστερα από τις παρεμβάσεις και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση έχει δρόμο ακόμη και αυτός ήταν και ο λόγος που τελικά το Eurogroup πήγε ουσιαστικά 10 ημέρες πιο πίσω.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη φόρμουλα που πρέπει να αναζητηθεί για τη λήψη του πρόσθετου, του προληπτικού πακέτου μέτρων, αλλά και η συμφωνία επί των ίδιων των μέτρων τα οποία πρέπει επίσης να ποσοτικοποιηθούν.
Κάπως έτσι ξεκινά ένας νέος γύρος διαπραγμάτευσης, από απόσταση αυτή τη φορά, τα τηλέφωνα θα πάρουν φωτιά, ενώ κατώτερα κλιμάκια της τρόικας θα αναλάβουν ξανά δράση για τον καθορισμό του τελικού πακέτου μέτρων.
Μέχρι τότε ωστόσο η διαπραγμάτευση τρώει χρόνο απ’ την εκταμίευση των δόσεων, με λίγα λόγια ως τότε ο κρατικός μηχανισμός θα κινείται από τα αποθεματικά ταμείων και οργανισμός με αποτέλεσμα η όποια επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα να μπαίνει στον πάγο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese