Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη αντίδραση του στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και την απόφαση…
της να μεταθέσει την Εργατική Πρωτομαγιά την τρίτη ημέρα του Πάσχα, τονίζοντας πως η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.

Ο Εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα γίνει με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου από τα 80 χρόνια από τον ηρωικό Μάη του 1936. Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το Ε.Κ.Θ. και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά από το κτήριο του ΕΚΘ).

Παράλληλα, εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη δογματική εμμονή της, σε μέτρα και πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολίτες και ρίχνει ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Οργανώνουμε τους αγώνες μας
Τιμούμε τους Ήρωες της τάξης μας
Τους νεκρούς αγωνιστές του Μάη του 1936

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ
ΣΤΙΣ 11:00
 ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.ΘEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese