Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών δηλώνει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τη μεταφορά των…
αποθεματικών του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου να βρει χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις.

Όπως λένε στην ανακοίνωσή τους οι φυσικοθεραπευτές, η μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος αυτόματα σημαίνει παύση των  πληρωμών στους συμβεβλημένους παρόχους Υγείας, που προσφέρουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους της χώρας.

Ως εκ τούτου, η ήδη δυσμενής οικονομική κατάσταση των 2.400 συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών γίνεται ακόμη δυσμενέστερη.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, έπειτα από την αφαίμαξη των  παρόχων, λόγω των μνημονιακών μέτρων του rebate & clawback, με το πρόσχημα των ετήσιων κλειστών προϋπολογισμών,  έρχεται τώρα αυτή η απόφαση να δημιουργήσει την απόλυτη καταστροφή και να εκθέσει πλήρως τα μέλη του, καθώς είναι αδύνατον να καλυφθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, οι υποχρεώσεις τους έναντι των Τραπεζών και έναντι των εργαζομένων που απασχολούν.

«Όσες καλές προθέσεις και να έχει η διοίκηση του οργανισμού, δυστυχώς η έλλειψη ρευστότητας θα μας κάνει να ξαναζήσουμε μαύρες μέρες  και η Ανάσταση δεν θα έρθει ποτέ» επισημαίνει κλείνοντας ο ΠΣΦ.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese