Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται…
για δυναμική επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο με ομιλία-παρέμβαση στη Βουλή τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες ανάλογα με την πορεία της διαπραγμάτευσης και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών το πιθανότερο είναι ο Αντώνης Σαμαράς να μιλήσει από του βήματος της Βουλής στη σχετική συζήτηση.

Προς σ’ αυτή την κατεύθυνση και ως πρώτο βήμα ήταν η επιλογή του κ. Σαμαρά να τοποθετηθεί στο συνέδριο της ΝΔ την τελευταία μέρα του συνεδρίου πριν από το κλείσιμο των εργασιών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κυρίαρχο στοιχείο της παρέμβασής του κ. Σαμαρά είναι η υπεράσπιση της πολιτικής των κυβερνήσεών του και η διεκδίκηση της αναδρομικής δικαίωσής του για τη στάση του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής δικαίωσης ο κ. Σαμαράς αντιμετωπίζει ως συνέχειά του την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που έκλεισε την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αφού χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα «το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί» κάνοντας λόγο για τη δημιουργία «μεταρρυθμιστικού κινήματος» από τη ΝΔ, σημείωσε ότι «η δικαίωσή μας και το μεταρρυθμιστικό μας πρόσωπο είναι τα μεγάλα όπλα που θα φέρουν σύντομα τη νίκη» και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζει όλη αυτή την ανάγκη της Ελληνικής κοινωνίας, να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, στο δρόμο της ανάπτυξης. Και ξέρει να το κάνει. Και σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό! Και σήμερα ηγείται του αγώνα μας να απομακρυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το γρηγορότερο. Και αύριο ως πρωθυπουργός θα ηγηθεί της μεγάλης μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας».  • Thanos Thanos

    Κανε κωλοτουμπες Σαμαρα

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese