Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί στη Λέσβο επιχείρηση απέλασης…
δώδεκα μεταναστών προς την Τουρκία, σε εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη για το προσφυγικό ανάμεσα σε Άγκυρα και Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Lesvosnews.gr, οι περισσότεροι από τους μετανάστες ζήτησαν οικειοθελώς να επιστρέψουν στην Τουρκία, καθώς πλέον δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό τους.

Οι μετανάστες θα φύγουν με το καταμαράν «Nazli» από τη Μυτιλήνη προς το Δικελί, ενώ σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ανάμεσα τους βρίσκονται και επτά… «σκληροπυρηνικοί»
-όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- καθώς είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια, όπου διέμεναν το τελευταίο διάστημα.

Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, θα απελαθούν ακόμη 12 Σύροι, οι οποίοι θέλησαν από μόνοι τους να επιστρέψουν στην Τουρκία. Η μεταφορά τους θα γίνει αεροπορικώς και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μεταβούν στην Αττάλεια.

Όσον αφορά  στην κατάσταση στη Μόρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, παραμένει έκρυθμη, με τους κρατούμενους να πλησιάζουν τους 4.000.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese