Σμίκρυνση διαφορών και καλύτερη κατανόηση σε θέματα στα οποία υπήρχε  αμφιβολία όσον αφορά τις προθέσεις των δύο πλευρών υπήρξε…
κατά τη σημερινή συνάντηση των ηγετών, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Επιστρέφοντας στο Προεδρικό Μέγαρο ύστερα από την συνάντηση που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την χαρακτήρισε δημιουργική.
“Έχουν ανταλλαγεί απόψεις, προβληματισμοί και θετικές, οφείλω να πω, προτάσεις, προκειμένου να επιτύχουμε το συντομότερο δυνατόν περαιτέρω συγκλίσεις”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, καλύφθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και υπάρχουν βεβαίως οι διαφορές, “αλλά η προσπάθεια είναι να δούμε μέσα ακριβώς από αυτή την ανταλλαγή απόψεων πώς επιτυγχάνεται ο καλύτερος δυνατόν τρόπος διατύπωσης, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ασάφειες αλλά και να υπάρχουν εκείνες οι συγκλίσεις που θα μας επιτρέψουν να καταλήξουμε κάποια στιγμή, ελπίζω εντός του έτους, στην οριστική λύση του προβλήματος”.

Ερωτηθείς αν υπήρξαν σήμερα κάποιες συγκλίσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε “όχι ακριβώς, αλλά υπήρξε σμίκρυνση διαφορών ή καλύτερη κατανόηση θεμάτων που βρίσκονταν εν αμφιβολία όσον αφορά τις προθέσεις των δύο πλευρών”.

Σε άλλη ερώτηση αν τα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα αφορούσαν τη διακυβέρνηση και το περιουσιακό ή κατά πόσο με τον κ. Ακκιντζί υπεισήλθαν και σε θέματα ΕΕ και Οικονομίας, ο Πρόεδρος είπε ότι στα θέματα ΕΕ και Οικονομίας δεν υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα για να μπούμε σε διάλογο.

“Καλύψαμε ένα αριθμό θεμάτων τα οποία οπωσδήποτε είναι ουσιώδη για μια λύση η οποία να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες και να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των πλευρών”, ανέφερε.

Κληθείς να πει αν με τον κ. Ακκιντζί συζήτησαν για την πολιτική κρίση στα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι “δεν χρειάστηκε”.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese