Κόντρα ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και στον Νίκο Παππά ξέσπασε…
το πρωί της Τρίτης στο Twitter με αφορμή πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες τα εναλλακτικά μέτρα που συμφώνησε στο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, φέρνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων 8%.

«Το πρωινό ψέμα του “ισχύς και χρήμα”, είναι ότι θα γίνουν 8% περικοπές σε συντάξεις και μισθούς. Συνεχίστε», έγραψε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας για να λάβει λίγη ώρα αργότερα μια απάντηση από τον κ. Γεωργιάδη: «Αντί να τους αφήνετε να παραπληροφορούν Υπουργέ μου, δεν μας λέτε τί θα είναι τα +3,6 δισ. που συμφωνήσατε;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το «Βήμα», τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup αφορούν στην ουσία τη νομοθέτηση «κόφτη» δαπανών. Οι πιστωτές ζήτησαν και ο κ. Τσακαλώτος συμφώνησε ότι χρειάζεται ένα πρόσθετο πακέτο προληπτικών μέτρων 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ σε περίπτωση που υπάρχουν αποκλίσεις στους δημοσιονομικούς στόχους του τρέχοντος προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση φέρεται να επεξεργάζεται τα εναλλακτικά σενάρια για τον αυτόματο έλεγχο των δαπανών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να προκύψει μείωση 3,6 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ), απαιτείται μέση μείωση μισθών και συντάξεων κατά 8%.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese