Την βεβαιότητα ότι σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί…
από τον λαό για να απαλλάξει τη χώρα από την λαίλαπα του Α. Τσίπρα, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Η παράταξή μας μπορεί να δώσει αυτό που οι Έλληνες χρειάζονται σήμερα περισσότερο: Πραγματική Ελπίδα. Όλοι οι Έλληνες. Οι δημιουργικοί Έλληνες. Αυτοί γυρίζουν τώρα και κοιτάνε προς το μέρος μας… Αυτούς εκπροσωπούμε. Αυτούς υπηρετούμε. Γι’ αυτούς παλεύουμε. Αυτούς είχα και έχω πάντα στη σκέψη μου και στην καρδιά μου. Πυξίδα σε όλους τους αγώνες μου. Γι’ αυτούς βρέθηκα στην πρώτη γραμμή. Και γι’ αυτούς εξακολουθώ να μάχομαι. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζει όλη αυτή την ανάγκη της Ελληνικής κοινωνίας, να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, στο δρόμο της ανάπτυξης. Και ξέρει να το κάνει. Και σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό! Και σήμερα ηγείται του αγώνα μας να απομακρυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το γρηγορότερο…Και αύριο ως Πρωθυπουργός θα ηγηθεί της μεγάλης μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Α. Σαμαράς, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι τον Ιανουάριο του 2015 είχε προειδοποιήσει τους πολίτες για την καταστροφή που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς δικαιώθηκε.

Όπως είπε, «στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου όταν βγάλαμε το περίφημο σποτάκι κάποιοι αναρωτήθηκαν: Μήπως κινδυνολογούμε; Τώρα οι ίδιοι μου λένε: Και λίγα τους είπες τότε… Ο Έλληνας ξέρει τώρα, ποιος του έλεγε την αλήθεια και ποιος τον κορόϊδευε κατάμουτρα. Κι αυτή η αλήθεια που του είπαμε είναι το «όπλο» μαςγια να κερδίσουμε ξανά και την εμπιστοσύνη και την ψήφο του. Και τώρα που βλέπει ο Τσίπρας ότι τίποτε πια δεν του βγαίνει, άρχισε να μας λέει ότι «τα πάει μια χαρά»!Καλά του το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχθές: Ζει σε ένα φαντασιακό κόσμο. Μετακόμισε σε «παράλληλο σύμπαν» κι αρνείται να δει τι γίνεται γύρω του».

Παράλληλα κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι ενώ η Ελλάδα βρισκόταν ένα βήμα πριν από την έξοδο από τα μνημόνια, την οδήγησε πάλι στην ύφεση, στα ελλείμματα και σε νέα μνημόνια, ενώ προσπαθεί να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι και η κυβέρνησή του είχε συμφωνήσει για νέα μέτρα.

«Τώρα μας λέει και το άλλο «παραμύθι»:Ότι δήθεν, τα ίδια μέτρα θα ήμασταν υποχρεωμένοι να παίρναμε κι εμείς! Κι άλλο ψέμα! Πώς θα τα παίρναμε εμείς; Αφού βγαίναμε από τα Μνημόνια! Αυτό ακριβώς δήλωσε προχθές ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντρομπόσφκις. Δεν είχαν, άλλωστε, δεχθεί οι ίδιοι οι δανειστές να μας δώσουν «πιστοληπτική γραμμή στήριξης» για να βγούμε στις αγορές; Τα ξεχνάμε αυτά· Πώς λοιπόν, θα παίρναμε τάχα, κι εμείς τέτοια σκληρά μέτρα, αφού δεν μας τα ζητούσαν ως το Ιανουάριο του 2015; Και σίγουρα αυτά που μας ζητούσαν τότε, ήταν ασύγκριτα λιγότερα απ’ όσα επέβαλαν στο ΣΥΡΙΖΑ… Εμείς με το email Χαρδούβελη είχαμε συμφωνήσει ένα με ενάμιση δισεκατομμύριο νέα μέτρα… Και δεν έκλεισε η αξιολόγηση εκείνη, γιατί ο Τσίπρας οδήγησε σε εκλογές… Από εκεί άρχισε η μεγάλη ζημιά… Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει 3,5 δισεκατομμύρια νέα μέτρα από πέρσι. Κι άλλα 5,5 δισεκατομμύρια συμφώνησε τώρα. Και άλλα 3,5 δισεκατομμύρια του ζητούν να δεσμευτεί από τώρα, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά… Γιατί, πέρα από το τρίτο, αχρείαστο, Μνημόνιο που μας έφερε, τώρα του επιβάλλουν και… «κάβα Μνημόνιο»! «Κάβα Μνημόνιο»! Αυτό κι αν λέγεται «διαπραγμάτευση»! Μιλάμε για μια πλήρη και οριστική παράδοση εκείνων που κάποτε θα έσκιζαν τα μνημόνια και θα «κούρευαν» τα χρέη… Επομένως: Από το 1,5 δισεκατομμύριο που ζήταγαν από μας, τώρα του ζητούν συνολικά 12 δισεκατομμύρια νέα μέτρα λιτότητας! 8 φορές παραπάνω! Αυτός είναι ο λογαριασμός του «πρώτη φορά Αριστερά»!», υπογράμμισε.

Επίσης κατηγόρησε τον Α. Τσιπρα, ότι ενώ επί των ημερών της κυβέρνησής του, είχε ελέγξει τις ροές παράνομων μεταναστών και προσφύγων, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα και δεκαπλασιάστηκαν οι ροές.

«Επί των ημερών μας είχαμε ελέγξει τις ροές παρανόμων από τα ανατολικά μας σύνορα… Κι ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε τα σύνορα και δεκαπλασιάστηκαν οι ροές παρανόμων, μεταναστών και προσφύγων! Είχε το θράσος ο κ. Τσίπρας να… καμαρώνει προχθές ότι ήλθαν οι τρείς ηγέτες της Χριστιανοσύνης στη Λέσβο, να επισκεφτούν τα hot spots των παγιδευμένων ανθρώπων. Ναι, έχει δίκιο σ’ αυτό: Επί των ημερών μας δεν χρειάστηκε να έλθουν… Γιατί επί των ημερών μας δεν υπήρχε καθόλου αυτό το φαινόμενο!. Το είχαμε αποτρέψει. Βέβαια, πρόβλημα υπήρχε και τότε… Και εκτός των συνόρων και εντός! Αλλά οι αριθμοί είναι καταλυτικοί. Μπαίνανε μέχρι 75 χιλιάδες και τώρα μπήκε ένα εκατομμύριο! Γιατί εμείς ελέγχαμε τα σύνορα… Βρήκαμε κι εμείς αρκετούς λαθρομετανάστες που ήδη υπήρχαν στη χώρα μας. Αλλά με τη δική μας πολιτική, κυνηγώντας κάθε παραβατική δραστηριότητα, αυτοί που βρήκαμε εδώ, σιγά – σιγά έφευγαν. Ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε τα σύνορα, κατάργησε την Αποτροπή, και χάθηκε κάθε έλεγχος! Με τις δεκάδες ΜΚΟ που κάποιες ελέγχονται από τους ίδιους τους «διακινητές»! Και που τώρα τις καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας, αλλά τις έχει αφήσει ασύδοτες. Και έχει το θράσος να μιλάει για «ανθρωπισμό»…Είναι «ανθρωπισμός» οι δουλέμποροι, να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στην ελληνική επικράτεια; Είναι «ανθρωπισμός» αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη ή στον Πειραιά ή στο Ελληνικό; Είναι «ανθρωπισμός» να μαχαιρώνονται κάθε βράδυ πρόσφυγες με λαθρομετανάστες; Είναι «ανθρωπισμός» ακόμα και οι βιασμοί μικρών παιδιών; Είναι «ανθρωπισμός» να μένει κλειστή ο σιδηροδρομική γραμμή και να κινδυνεύουν με λουκέτο εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους; Αυτός δεν είναι «ανθρωπιστική» ευαισθησία. Είναι η πιο απάνθρωπη αναλγησία! Είναι η τέλεια υποκρισία!», σημείωσε.

Η μόνη σωτηρία για τον τόπο είναι να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός, και αυτή η θέση της Νέας Δημοκρατίας κερδίζει έδαφος συνεχώς, πρόσθεσε ο ίδιος:«Όμως, το κακό για τον κ. Τσίπρα, είναι πως ο κόσμος τον έχει πια καταλάβει. Αυτή τη στιγμή, η θέση του Κόμματός μας, πως απόλυτη προτεραιότητα είναι να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, κερδίζει έδαφος συνεχώς. Συσπειρώνει πολίτες πέρα και πάνω από ιδεολογίες και κόμματα. Να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, γιατί μεγαλώνει συνεχώς ο «λογαριασμός»!Να φύγει, γιατί έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα! Να φύγει, γιατί πυκνώνουν συνεχώς, οι κίνδυνοι της ακυβερνησίας. Να φύγει, γιατί παίζουν με τα σπίρτα, μέσα σε αποθήκη με καύσιμα!Κάποιος πρέπει να τους πάρει τα σπίρτα από τα χέρια… Και η μόνη παράταξη που μπορεί να το κάνει είναι η ΝΔ».  • Thanos Thanos

    Τι μαλακας εισαι. Ακριβως οπως το ειπες καραγκιοζη Σαμαρα

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese