Με καταγραφή διαφωνιών και χωρίς σημαντική πρόοδο τελείωσε…
στις 22:00 χθες  η συνάντηση Τσακαλώτου – θεσμών. «Δεν έχουμε δεχτεί τα πρόσθετα μέτρα, ούτε εκείνη δέχονται το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο» έλεγε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά την εξάωρη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής των θεσμών.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το τι μορφή θα πάρουν τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ, κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου έλεγε «κατ’ αρχάς η κυβέρνηση δεν τα έχει δεχτεί ακόμα», ενώ σε ερώτηση για το αν υπήρξε συμφωνία με τους δανειστές στα μέτρα για το αφορολόγητο και τις αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών, που προβλέπει το νομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση, τόνισε ότι ισχύουν ακόμα όσα έλεγε ο υπουργός Οικονομικών στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ότι δηλαδή είναι κείμενο υπό διαπραγμάτευση με τους δανειστές.  

Πάρα πολύ καλά, έλεγαν κυβερνητικές πηγές, ότι πήγε η συζήτηση για το νέο υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τονίζοντας ότι «το ΔΝΤ δεν ασχολείται και δεν έχει περιλάβει σχετικό κεφάλαιο στο σχέδιο αξιολόγησης που είχε ετοιμάσει», τονίζοντας μάλιστα ότι πλέον γράφονται τα κείμενα της συμφωνίας για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.  

Σε ερώτηση για το αν θα περιληφθούν στο ταμείο και η ΔΕΗ και άλλες ενεργειακές ΔΕΚΟ, όπως προέβλεπε η συμφωνία του Αυγούστου, ουσιαστικά το απέρριψε λέγοντας ότι «έχουμε προχωρήσει πολύ από τότε και έχει γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε στρατηγικής σημασίας περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου και μη».   Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί της Τετάρτης, όπου θα δώσει το παρόν στην συνάντηση και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese