Η γερμανική αστυνομία απελευθέρωσε μία 26χρονη με…
νοητική στέρηση, την οποία θεωρείται ότι κρατούσε φυλακισμένη στο διαμέρισμά της η ίδια η μητέρα της, για χρόνια.

Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε καταβεβλημένη και παραμελημένη, σε ένα διαμέρισμα γεμάτο σκουπίδια, στην πόλη Ρόζενχαϊμ, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλώντας στο AFP. Η 26χρονη μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Οι αρχές ανακάλυψαν τυχαία τη φυλακισμένη, ενώ εκτελούσαν διαταγή έξωσης. Οταν προσπάθησαν να μπουν στο διαμέρισμα, η 54χρονη που θεωρείται ότι είναι η μητέρα της φυλακισμένης, έπεσε στο κλιμακοστάσιο από τον δεύτερο όροφο, σε μία προφανή απόπειρα να αυτοκτονήσει. Η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Αργότερα, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα, εντόπισαν μία κλειδωμένη πόρτα, την οποία έσπασαν για να ανακαλύψουν έκπληκτοι τη νεαρή γυναίκα. «Πιστεύουμε ότι είναι η κόρη της ενοίκου, η οποία ζούσε σε αυτή την κατάσταση για καιρό, ακόμη και χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στέφαν Σόνταγκ.

Ενας γείτονας, μιλώντας στην ιστοσελίδα rosenheim24.de, δήλωσε ότι έμεινε δίπλα στην 54χρονη από το 2003, δίχως να δει ποτέ την 26χρονη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese