Μπορεί οι ταινίες του James Bond να διαδέχονται η μία την άλλη τα…
τελευταία 50 χρόνια, ωστόσο υπάρχουν ακόμα μερικά εντυπωσιακά πράγματα που μπορεί να μάθει κανείς για τον πιο διάσημο κατάσκοπο στον κόσμο

Όλοι γνωρίζουμε ότι προτιμά να πίνει το μαρτίνι του “shaken, not stired” (κουνημένο, όχι ανακατεμένο), πόσοι όμως ξέρετε τα ακόλουθα 12 πράγματα που αφορούν το δημοφιλή κινηματογραφικό χαρακτήρα και τους ηθοποιούς που κατά καιρούς τον έχουν ενσαρκώσει;

1. Το εργοστάσιο Aston Martin χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο ρομπότ το οποίο κολλάει τις λαμαρίνες μεταξύ τους. Και το όνομα αυτού “James Bonder”

2. Ο James Bond έχει πυροβοληθεί συνολικά 4.662 φορές στην καριέρα του.

3. Η Barbara Broccoli είναι η παραγωγός των ταινιών Bond εδώ και 30 χρόνια. Παίζει τεράστιο ρόλο στο κάστινγκ των ηθοποιών που ενσαρκώνουν τον James Bond και τα κορίτσια του αλλά και στην επιλογή των ιστοριών που παρακολουθούμε σε κάθε ταινία.

4. Σε όλες τις ταινίες ο James Bond εργάζεται για τη βρετανική μυστική υπηρεσία M16. Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση παραδέχθηκε επισήμως την ύπαρξη της υπηρεσίας μόλις το 1994.

5. Ο Liam Neeson αρνήθηκε την πρόταση να υποδυθεί τον James Bond διότι δε του αρέσει να παίζει σε ταινίες δράσης

6. Ο Sean Connery φορούσε περούκα σε όλες τις εμφανίσεις του ως james Bond, καθώς είχε αρχίσει να χάνει τα μαλλιά του από 21 ετών.

7. Ο James Bond έχει σκοτώσει συνολικά 352 ανθρώπους σε 22 ταινίες. Μάλιστα, ο πιο αιμοβόρος Bond ήταν ο Pierce Brosnan, o οποίος σκότωσε 47 ανθρώπους στο GoldenEye.

8. Ο Daniel Craig, μπορεί να παίρνει τζάμπα για την υπόλοιπη ζωή του οποιοδήποτε μοντέλο Aston Martin θέλει από το εργοστάσιο, μόνο και μόνο επειδή υποδήθηκε τον Bond.

9. O Clint Eastwood kai o Burt Reynolds απέρριψαν το ρόλο του Bond διότι και οι δύο θεωρούσαν πως αρμόζει σε Βρετανό ηθοποιό.

10. Όσο είχε συμβόλαιο με την παραγωγή του James Bond, ο Pierce Brosnan δεν μπορούσε να φορέσει σμόκιν σε καμία άλλη ταινία.

11. Ο Αμερικανός πρόεδρος John F. Kennedy ήταν τεράστιος θαυμαστής του James Bond. Είδε μάλιστα την ταινία “From Russia with Love” στο Λευκό Οίκο, πριν βγει στις αίθουσες.

12. Ο Sean Connery παρακολουθούσε μαθήματα πολεμικών τεχνών για τις ανάγκες του ρολου, έως ότου εξαγρίωσε τον δάσκαλό του ο οποίος του έσπασε τον καρπό. Ποιος ήταν ο δάσκαλος αυτός; Ο Steven Seagal.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese