Για «πλεύση προς το μέλλον» κάνει λόγο η ίδια η τέως πρόεδρος της Βουλής…

Το νέο της κόμμα, με όνομα «Πλεύση Ελευθερίας», παρουσιάζει σήμερα η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ήδη, η ίδια έχει δώσει ένα πρώτο στίγμα του ανένδοτου αγώνα μέσω του συμβόλου του νέου κόμματος. Τα έξι πανιά του καραβιού της «Πλεύσης Ελευθερίας» σε σχήμα «Δ» συμβολίζουν τις αξίες και διεκδικήσεις του κόμματος: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 19:00, στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44) και, όπως η ίδια η κυρία Κωνσταντοπούλου επισημαίνει, θα σημάνει την «πλεύση μας προς το μέλλον».

«Ξεκινάμε το συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά. Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους. Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας. Για τη δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας» αναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτηριστικά.

Η ίδια εξηγεί ότι το νέο κόμμα επιθυμεί να «αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese