Η Τουρκία έριξε το γάντι πως θα ακυρώσει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό….
αν δεν της γίνει το χατίρι για τη βίζα και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να το… σηκώσει. 

Και κάλεσε την Άγκυρα να εκπληρώσει πρώτα όλα τα κριτήρια που απαιτούνται πριν η Ε.Ε. βάλει… σφραγίδα στη βίζα των Τούρκων πολιτών προς την Ευρώπη.
Και διαμήνυσε επίσης ότι “εκπτώσεις” στα κριτήρια που πρέπει να εκπληρώσει η Τουρκία για να “κερδίσει” την χωρίς περιορισμούς βίζα στους Τούρκους πολίτες, δεν θα γίνουν. Η Τουρκία πρέπει να ανταποκριθεί σε όλα τα κριτήρια προκειμένου να επιτύχει την κατάργηση της βίζας για ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

“Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλες τις εναπομείνασες προϋποθέσεις έτσι ώστε η Επιτροπή να μπορεί να υιοθετήσει την πρότασή της τους επόμενους μήνες”, δήλωσε ο Γιούνκερ στη σύνοδο της ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. “Αυτά τα κριτήρια δεν θα μετριαστούν”, είπε.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγιναν ως απάντηση στα όσα είπε τόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Βουλή και… επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αχμέντ Νταβούτογλου: πως αν η Τουρκία δεν πάρει το θέμα της βίζας, θα ακυρώσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese