Ένταση έχει προκαλέσει στις σχέσεις ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας, νόμος που…
αναμένεται να πάει προς ψήφιση στο Κογκρέσο.  

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι η Σαουδική Αραβία δε θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση της απειλής της, να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει στις ΗΠΑ, στην περίπτωση που το Κογκρέσο ψηφίσει απόφαση που θα θεωρεί το Ριάντ υπεύθυνο για οποιοδήποτε ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποίησε η αλ Κάιντα, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.  

Η εφημερίδα “The New York Times” δημοσίευσε την Παρασκευή ότι ο Σαουδάραβας υπουργός των Εξωτερικών, Αντελ αλ-Τζουμπέιρ δήλωσε ότι η χώρα του, θα πιεσθεί να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία και ομόλογα οικονομικής αξίας άνω των 750 δισ δολαρίων που διαθέτει στις ΗΠΑ, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο έγκρισης της απόφασης από το Κογκρέσο.   Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν υποστηρίζει την απόφαση αυτή και δε θα την υπογράψει.  

Η απόφαση θα επιτρέπει την άσκηση δίωξης από αμερικανικό δικαστήριο κατά της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, για οποιοδήποτε ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese