Εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων έως την… Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 ώστε από τη Μεγάλη Δευτέρα να ξεκινήσει η πληρωμή των δικαιούχων, τότε σίγουρα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους θα κάνουν Ανάσταση χωρίς χρήματα.

Ακολουθούν τα κείμενα των 2 δελτίων τύπου που εγκαίρως είχαμε δημοσιεύσει, τα οποία καλούσαν τους αρμοδίους να ενεργήσουν άμεσα: 2016-04-11_28 

Θέμα: Απαραίτητη η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Μαρτίου Απριλίου 2016 πριν την Ανάσταση

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας θεωρεί πως είναι απόλυτα απαραίτητη η επιτάχυνση της διαδικασίας για να γίνει εφικτή η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Μαρτίου – Απριλίου 2016 πριν την Ανάσταση. Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσιες πρέπει να ενεργήσουν ταχύτατα και μεθοδικά ώστε τα χρήματα να φτάσουν στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας των δήμων στον κατάλληλο χρόνο. 

Εάν η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί έως τις 22 Απριλίου ώστε από τη Μεγάλη Δευτέρα να ξεκινήσει η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους, είναι βέβαιο ότι οι οικογένειές τους θα στερηθούν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου 25, της 9ης Μαρτίου 2016:

Το Δ.Σ. Του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ζητά την άμεση καταβολή στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, καταβολή που συνήθως πραγματοποιόταν εντός του πρώτου 15ημέρου του μηνός Μαρτίου. Σημειώνουμε πως η σχέση του προνοιακού επιδόματος με την επιβίωση των οικογενειών των Ανθρώπων μεΑναπηρία είναι στενή. 

Η έγκαιρη καταβολή είναι απόλυτα απαραίτητη.

Μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί από τώρα ώστε και η επόμενη καταβολή του διμήνου Μαρτίου – Απριλίου να πραγματοποιηθεί πριν την Ανάσταση ώστε οι οικογένειες των Ανθρώπων με Αναπηρια  χουν τα απαραίτητα για τιςεορταστικές ημέρες.

Διαβάστε το δελτίο τύπου πατώντας ΕΔΩ