Επίθεση αγνώστων σημειώθηκε στο συνεδριακό κέντρο ΚΥΒΕ στο Περιστέρι σε…
σεμινάριο διαιτητών της πρώτης και της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, των συνδέσμων Αθήνας και Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι, περίπου 40 άτομα, εισέβαλλαν στο χώρο και διέκοψαν την εξέλιξή του σεμιναρίου με φωνές και συνθήματα, κάποια από αυτά κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη. Κατά τους αυτόπτες μάρτυρες φορούσαν κράνη και άρχισαν να παίρνουν τους πάντες στο κυνήγι. «Λαμόγια, τσάτσοι του Μαρινάκη» φέρονται να φώναζαν τα άτομα αυτά, τα οποία πέταξαν γιαούρτια στους παρευρισκομένους και χτύπησαν δύο από αυτούς. Ο ένας φέρεται να είναι ο βοηθός διαιτητή Σαμοΐλης, τον οποίο και τραυμάτισαν στο φρύδι. Παρόντες στο σεμινάριο ήταν και οι Παππάς, Παπαπέτρου, Σπάθας.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Μέτα τα όσα έγιναν στο Περιστέρι, με το «ντου» σε σεμινάριο διαιτησίας, η ΕΠΟ πήρε σε ανακοίνωσή της επίσημη θέση για το επεισόδιο, κάνοντας λόγο για «εγκληματική οργάνωση που δρα ανενόχλητη το τελευταίο διάστημα» και καλώντας την Πολιτεία να βρει τους δράστες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Μια εγκληματική οργάνωση που δρα ανενόχλητη το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Άλλο ένα περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα γεγονότων. Σήμερα το απόγευμα στο στόχαστρο κρανοφόρων και κουκουλοφόρων βρέθηκαν διαιτητές και βοηθοί διαιτητές των Ενώσεων Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής που παρακολουθούσαν επιμορφωτικό σεμινάριο στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Οι 40 επιτιθέμενοι εκτός από απειλές και ύβρεις, εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των συμμετεχόντων και προκάλεσαν τραυματισμό ενός εξ αυτών.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα τις πράξεις βίας. Καλεί την Πολιτεία να προστατεύσει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και να βρει τα εγκληματικά στοιχεία εκείνα που έχουν στόχο τον εκφοβισμό τους και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Καλεί επίσης όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο να υπερασπιστούν τους λειτουργούς του και συνεπώς και το ίδιο το άθλημα από τη στοχοποίηση που υφίστανται».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese