Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση…
κλοπής δύο σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 43χρονου αλλοδαπού.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία δύο ημεδαπών για κλοπή των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών. Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και των στοιχείων της υπόθεσης και αφού επακολούθησε αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, τελικά ταυτοποιήθηκε το σημείο διασύνδεσής των υπολογιστών στο διαδίκτυο και η εμπλοκή του 43χρονου στην υπόθεση.

Ακολούθως, για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, διενεργήθηκε πρωινές ώρες της 15-4-2016, έρευνα στην οικία του 43χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι κλεμμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι ακολούθως παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στον αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του κατηγορουμένου  και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBER KIDEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese