Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε…
για το Βήμα της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό
21,4% έναντι 18,4%, ενώ με αναγωγή τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 31,4%, ΣΥΡΙΖΑ 17%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,7%, Χρυσή Αυγή 8%, ΚΚΕ 7,2%, Ποτάμι 2,7%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,7%, Ενωση Κεντρώων 3,8%, Εθνική Ενότητα 2,4%.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «μια εύθραυστη ανατροπή σημειώνεται στο τρίτο κόμμα, όπου η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ – Κινήσεις Πολιτών) αφήνει πίσω της τη Χρυσή Αυγή με 6% έναντι 5,4%, έχοντας αυξήσει το ποσοστό της κατά 2 μονάδες μέσα σε τέσσερις μήνες».

Από τα αξιοσημείωτα και τα ποσοστά του νεοσυσταθέντος κόμματος Εθνική Ενότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη, που καταγράφει ποσοστό με αναγωγή 2,4%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά 57,2% έναντι 27,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα έχει πέσει 5 μονάδες από τον Ιανουάριο, βρίσκεται στο 29,7% από 34,8% ενώ κατά 3 μονάδες έπεσε και η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη αό 33,2% τον Ιανουάριο τώρα βρίσκεται στο 30%.

Η πλειονότητα των πολιτών (70,6%) κρίνει αρνητικά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Σε ποιους, όμως, φορτώνει το βάρος της ευθύνης; Τέσσερις στους δέκα πολίτες (38,5%) πιστεύουν ότι αν οι δανειστές δεν σεβαστούν τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε ρήξη μαζί τους. Το 29% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση άμεσα, έστω και με επώδυνα μέτρα. Το 26,9% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να διαπραγματεύεται, έστω κι αν πιεστεί η οικονομία.

Παράλληλα, το 46,3% πιστεύει πως αν τα μέτρα που απαιτούνται είναι σκληρά, η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα περάσει το συντομότερο από τη Βουλή για να κλείσει η αξιολόγηση ενώ το 34,3% πιστεύει πως θα έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese