Μετά από είκοσι μήνες αδιάκοπης και μεθοδικής έρευνας στην υπόθεση της Σαντορίνης με θύμα τον Τάκη Βαζακόπουλο, η Αγγελική Νικολούλη… παρουσίασε ντοκουμέντα που δεν είχαν μέχρι σήμερα δει το φως της δημοσιότητας.

Στην εκπομπή της Παρασκευής 15 Απριλίου οι άγνωστες συνομιλίες με τον «φίλο» και φερόμενο ως δράστη, σόκαραν.

Αφορμή για τη δημοσιοποίηση τους, στάθηκε η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την Εισαγγελέα Νάξου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Ανακρίτρια του νησιού και οι ραγδαίες εξελίξεις, έφεραν πάλι στο προσκήνιο την υπόθεση της δολοφονίας του άτυχου νέου.

Το «Τούνελ» κατέγραψε καρέ – καρέ την προσαγωγή του από τη Σαντορίνη στη Νάξο. Με σκυφτό το κεφάλι, ανέκφραστος, πέρασε την πόρτα των Δικαστικών Λειτουργών χωρίς να απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Η οικογένεια του Τάκη Βαζακόπουλου απευθύνθηκε στο δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, ο οποίος δέχτηκε να αναλάβει την υπόθεση.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο «Τούνελ» είπε πως σ’ αυτό το στάδιο, θα επικοινωνήσει με την Ανακρίτρια και την Εισαγγελέα Νάξου. Θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και μετά θα μπορέσει να τοποθετηθεί, αφού μελετήσει τη δικογραφία.

Οκτώβριος 2014: Τι έλεγε στο «Τούνελ» για την εξαφάνιση του Τάκη…

Δύο μήνες μετά την εξαφάνιση του άτυχου μουσικού στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο του 2014, το«Τούνελ» ήρθε σε επαφή με τον τότε ύποπτο φίλο του αγνοούμενου. Προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει την έρευνα στρέφοντας την σε άλλες κατευθύνσεις. Δεν δίσταζε να κατηγορεί την οικογένεια του νεκρού φίλου του, αλλά και τον ίδιο, τον οποίο μάλιστα αποκαλούσε και “μαλ…”.

Αρχικά ισχυριζόταν πως ο Τάκης βρισκόταν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γαλλία επειδή είχε ερωτευτεί μια κοπέλα που είχε γνωρίσει το καλοκαίρι στο μαγαζί που δούλευε.

Παρά το γεγονός ότι όλες οι μαρτυρίες έλεγαν πως τελευταία φορά είχαν δει τον Τάκη μαζί του πάνω στη μοτοσυκλέτα του, το αρνιόταν. «Η μηχανή είναι δική μου και δεν την οδηγεί κανένας άλλος εκτός από μένα. Την έχω πάντα έξω από το χώρο εργασίας μου, και τα κλειδιά τα έχω μόνο εγώ», έλεγε χαρακτηριστικά. Προσπαθούσε να κατευθύνει την έρευνα στην εκδοχή της αυτοκτονίας. Έλεγε και ξανάλεγε πως : «Σίγουρα κάτι κακό έχει κάνει στον εαυτό του».

Κατηγορούσε στο «Τούνελ» την οικογένεια του άτυχου παιδιού…

Με απίστευτο θράσος, ο ύποπτος τότε φίλος, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ρίξει τις ευθύνες για την εξαφάνιση στην οικογένεια του άτυχου νέου. Αντί να εκφράσει ένα λόγο συμπόνιας, όπως θα έκανε κάθε πραγματικός φίλος, δε δίσταζε να κατηγορεί την οικογένεια ακόμα και μπροστά στη θεία του Τάκη, που καθημερινά έδινε αγώνα για να μάθει κάτι για την τύχη του.

Όπως έλεγε στο «Τούνελ», οι συγγενείς του άτυχου νέου γνώριζαν τι του είχε συμβεί… Όταν ο ρεπόρτερ τον ρώτησε για ποιο λόγο τα λέει όλα αυτά κι αν ξέρει λεπτομέρειες για το τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι του Τάκη, απάντησε: «Όχι δεν ξέρω. Με τον Τάκη δεν μιλούσαμε ποτέ για τα οικογενειακά μας και τη μητέρα του τη γνώρισα πρόσφατα».

«Που να ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο κάθε μαλ…»

Σε ένα αιφνιδιαστικό τηλεφώνημα του ρεπόρτερ του «Τούνελ» στον Βούλγαρο φίλο του Τάκη Βαζακόπουλου λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση, εκείνος ισχυρίστηκε πως τελευταία φορά είχε δει το θύμα δυο μέρες πριν χαθεί! Αυτό ερχόταν σε απόλυτη αντίθεση με τις μαρτυρίες που είχε φέρει στο φως η εκπομπή.

Σύμφωνα με αυτές, τελευταία φορά είδαν τον άτυχο μουσικό το μεσημέρι της 7ης Αυγούστου 2014 που εξαφανίστηκε. Ανέβηκε στην μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο «φίλος» του κι έφυγαν μαζί.

Όταν του ζητήθηκαν λεπτομέρειες για τα ρούχα που φορούσε ο Τάκης εκείνο το μεσημέρι κι αν άλλαξε σε άλλο χώρο, αντέδρασε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείς να είσαι στο μυαλό του κάθε μαλάκα που φεύγει απ’ το σπίτι του να εξαφανιστεί!»

Μετά την μεθοδική και βαθιά έρευνα του «Τούνελ» και τις σημαντικές μαρτυρίες που έφερε στο φως, ο Βούλγαρος «φίλος» του αδικοχαμένου Τάκη έριξε τους τόνους και έδειχνε συνεργάσιμος «για να βοηθήσει».

Ένα μήνα μετά ομολόγησε την πράξη του, την οποία στην πορεία ανακάλεσε.

Η μάνα: Ας τον κρίνει ο Θεός και η Δικαιοσύνη…

Το «Τούνελ» κατέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις της μητέρας και της θείας του Τάκη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της είδησης για τη σύλληψη του «φίλου».

Η Ασφάλεια Σαντορίνης ενημέρωσε τη θεία του άτυχου μουσικού για τις εξελίξεις, το πρωί της Πέμπτης 14 Απριλίου.

Η τραγική μάνα Μαρία Δαμασκηνού, το μόνο που ζητάει μέσα στη θλίψη της, είναι να βρεθεί το παιδί της. «Να φερθεί σαν άντρας και να πει που έχει τον Τάκη μου. Δεν του άξιζε αυτό το τέλος» ήταν τα πρώτα λόγια της. «Μακάρι να με λυπηθούν και να μου δώσουν το παιδί μου… Μετά ας τους κρίνει ο Θεός και η Δικαιοσύνη…» κατέληξε συγκινημένη.

Ευγνωμοσύνη για όλους όσους βοήθησαν για να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο της οικογένειας, έκρυβαν τα λόγια της θείας του θύματος: « Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και ευχαριστώ όλους όσους μας έχουν βοηθήσει και μας βοηθάνε. Ιδιαίτερα την αστυνομία και την κ. Νικολούλη, για ότι κάνουν τόσο καιρό για την οικογένεια μου».

Το χρονικό των ερευνών

Αρχικά η ομάδα των αστυνομικών στη Σαντορίνη που είχε αναλάβει την υπόθεση, εξέταζε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας ή της εκούσιας εξαφάνισης.

Πίστευαν ότι τον Τάκη τον κάλυπτε ο πατέρας του που ζούσε σε άλλο νησί αφού είχαν χωρίσει πολλά χρόνια πριν με τη μητέρα του. Το Τούνελ είχε βρει τον πατέρα, που διαβεβαίωσε ότι έχει να δει τον Τάκη από μικρό παιδί, κάτι άλλωστε που διασταύρωσαν στην πορεία οι αστυνομικοί.

Δυο μήνες μετά, τέλος Οκτωβρίου του 2014, ανέλαβε άλλη ομάδα αστυνομικών την έρευνα, που σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες που δόθηκαν και στην εκπομπή, ερευνούσε πια την εκδοχή της δολοφονίας. Όμως είχε ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος καθώς και σημαντικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, όπως στην περιοχή του λιμανιού. Οπότε είχαν λίγα μέσα στα χέρια τους για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ένα μήνα μετά ομολόγησε ο φερόμενος ως δράστης. Στην αρχική του ομολογία, είχε αναφερθεί σε δυο φίλους του που όπως ισχυρίστηκε, τον βοήθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα του άτυχου Τάκη Βαζακόπουλου. Αυτοί είχαν απολογηθεί στην Ασφάλεια Σαντορίνης κατηγορούμενοι. Τώρα που η υπόθεση βρίσκεται στην κύρια ανάκριση αναμένονται και άλλες διώξεις…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese