Το παρκουρ είναι ένα άθλημα το οποίο εκφράζεσαι σωματικά. Μοναδικός περιορισμός είναι οι ικανότητές σου και η φαντασία σου…
Τα τελευταία χρόνια πολλοί νεαροί αθλητές έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται με το παρκουρ το οποίο έχει γίνει ένα από τα ποιο γρήγορα αναπτυσσόμενα αθλήματα. Επειδή όμως το παρκουρ γίνεται κατά κύριο λόγο σε εξωτερικό περιβάλλον είναι και ένα άθλημα στο οποίο έχουν ακουστεί διάφορες θεωρίες και ανακρίβειες.

Τα τελευταία χρόνια με διάφορα άρθρα και συνεντεύξεις έχει γίνει μια αρκετά μεγάλη προσπάθεια να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά είναι το παρκουρ, τους κινδύνους αλλά και τον τρόπο τον οποίο οι νεαροί αθλητές πρέπει να προπονούνται ώστε να έχουν την μέγιστη ασφάλεια.

Οι νεαροί αθλητές θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε επικίνδυνη ενέργεια θα πρέπει να έχουν ελέγξει το περιβάλλον γύρω τους για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες τραυματισμών. Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους αθλητές για τους τρόπου εκπαίδευσης, τους κινδύνους αλλά και τα όμορφα αυτού του εξαιρετικού αθλήματος.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese