Επεισόδια και συμπλοκές ξέσπασαν αίθουσα Πανεπιστημίου στη Βιέννη, όταν εισέβαλαν σε αυτή ακροδεξιοί διακόπτοντας παράσταση…
θεατρικού έργου που παιζόταν από πρόσφυγες. Οι ομάδα των ακροδεξιών ανέβηκε στη σκηνή και έριξε στο κοινό κόκκινη μπογιά σαν αίμα. Η αυστριακή αστυνομία έχει εξαπολύσει…

ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των εισβολέων. Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ της Πέμπτης μετά την έναρξη του θεατρικού έργου «Die Schutzbefohlenen» («Οι ικέτες»), ένα έργο της βραβευμένης με Νομπέλ Λογοτεχνίας αυστριακής συγγραφέα Ελφρίντε Γέλινεκ το οποίο παιζόταν από έναν ερασιτεχνικό θίασο που αποτελείτο από αιτούντες άσυλο από τη Συρία, το…Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Κατά την αστυνομία,  περίπου τριάντα ακροδεξιοί ανέβηκαν στη σκηνή για μερικά λεπτά ανεμίζοντας σημαίες και ξεδιπλώνοντας ένα πανό που έγραφε: «Υποκριτές. Η αντίστασή μας στην παρακμή σας!».

Οι ακροδεξιοί, επίσης, πέταξαν φυλλάδια που έγραφαν «ο πολυπολιτισμός σκοτώνει» και έριξαν κόκκινη μπογιά στους περίπου 700 θεατές που παρακολουθούσαν την παράσταση σε μια αίθουσα του Πανεπιστημίου της Βιένης, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Για λίγα λεπτά ξέσπασαν συγκρουσεις των εισβολέων με τους θεατές, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν οκτών τραυματισμοί. Οι ακροδεξιοί, τελικά, εκδιώχθηκαν από την αίθουσα και η παράσταση συνεχίστηκε.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Γιόζεφ Οστερμάγερ, χαρακτήρισε το επεισόδιο «σοκαριστικό», το τελευταίο σε μια σειρά προκλήσεων που αποδίδονται σε αυτή την ακροδεξιά ομάδα.

Αυτό το θεατρικό έργο της Γέλινεκ, που ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 2014, συνιστά μια πικρή επίθεση κατά της απάνθρωπης, όπως χαρακτηρίζεται, μεταχείρισης των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Η Αυστρία ήταν μία από τις κυριότερες χώρες υποδοχής αιτούντων άσυλο στη διάρκεια του μεγάλου μεταναστευτικού κύματος του 2015.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese