«Ραντεβού στο cinema» με τους Μεγάλους Δημιουργούς στο…
«Cine ΑΛΕΚΑ – ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ»

Σάββατο 16 Απριλίου 2016 με δύο προβολές ταινιών στις 18.00 :  «La Historia Oficial» (Η Επίσημη Ιστορία) Luis Puenzo, 1985

Λίγα λόγια «..Μπουένος Άιρες, 1983. Κατά τα τελευταία χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή, μια πλούσια καθηγήτρια ιστορίας αρχίζει να συνειδητοποιεί τι συνέβη εκείνη την περίοδο. Οι υποψίες της σχετικά με τις σκοτεινές υποθέσεις του άντρα της και μια γιαγιά της Πλατείας Μαϊου που ψάχνει την εγγονή της, είναι οι λόγοι που την οδηγούν να επανεξετάσει «την επίσημη ιστορία» ..»

Διάρκεια: 110 λεπτά στις 21.00 : «Las 13 rosas» (Τα 13 τριαντάφυλλα) Emilio Martinez Lazaro, 2007                        

Λίγα λόγια «..μετά τη νίκη των φρανκικών στρατευμάτων το 1939, ο Φράνκο υπόσχεται ότι θα τιμωρηθούν μόνο όσοι από τους αντιπάλους έχουν «ματωμένα χέρια». Δεκατρείς γυναίκες που δεν είχαν διαπράξει κανένα έγκλημα, συλλαμβάνονται με την κατηγορία της ανταρσίας και καταδικάζονται σε θάνατο».

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Υποψήφια για 14 βραβεία Γκόγια. Κέρδισε 4 (μουσικής, δεύτερου αντρικού ρόλου, φωτογραφίας και κοστουμιών).

Διάρκεια: 122 λεπτά

Τις ταινίες προλογίζει ο Γιάννης Καραμπίτσος (σκηνοθέτης, μοντέρ, κριτικός κινηματογράφου) ο οποίος και συντονίζει τη συζήτηση με το κοινό μετά από κάθε προβολή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου.

Ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση της ταινίας την Πρεσβεία της Αργεντινής και την Ισπανική Πρεσβεία και το Instituto Cervantes

info: «Cine ΑΛΕΚΑ – ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ»
         Δ/νση: Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας 13, (πλ. Γαρδένια), Ζωγράφου
         τηλ. επικοινωνίας: 210-7713802, 210-7481396

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese