Για «θολό» σύστημα δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων μίλησε ο… υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος υποστηρίζοντας ωστόσο ότι πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι να το εκμεταλλευτεί.

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτό το θολό τοπίο και να πάρει δάνεια. Δεν το κάνει» είπε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της συζήτησης της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα κομματικά δάνεια στην Βουλή για να προσθέσει «κάνουμε δύο βήματα. Το πρώτο είναι η εξεταστική επιτροπή για να αποκαλυφθούν οι μηχανισμοί και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Το δεύτερο είναι η προώθηση νομοσχεδίου που αφορά την κάθαρση της χρηματοδότησης».

Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι «δεν υιοθετούμε τακτική ηχηρού λόγου. Εξηγούμε γιατί όλη η πολιτεία έχει ανάγκη από την κάθαρση και δείχνουμε ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να το κάνει. Η επιτροπή (σ.σ. εξεταστική) δεν θα παρέμβει σε υποθέσεις που είναι στην Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει εκδικήσεις, να βρει αποδιοπομπαίους τράγους ούτε να στιγματίσει τους αντιπάλους της».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese