Παιδιά, έφηβοι και νεαροί ενήλικες με αυτισμό μαζί με τους θεραπευτές και… εθελοντές της «Αυλής του Κόσμου» και του «Ηλίανθου» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» διοργανώνουν πασχαλινό παζάρι το Σάββατο 23 Απριλίου, και ώρες 10.00 π.μ. – 16.00 π.μ., στον πεζόδρομο Περιστερίου, Εθνικής Αντιστάσεως 27.

Οι μικροί και μεγαλύτεροι ένοικοι του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου έφτιαξαν χειροποίητες λαμπάδες, όμορφες πασχαλινές συνθέσεις, σπιτικά γλυκά με πολύ μεράκι και αγάπη και απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο παζάρι και ουσιαστικά στην προσπάθειά τους.

Το «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» γιορτάζει εφέτος τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Παραμένοντας πιστό στις αρχές που όρισαν την ίδρυσή του, το 1996 στη Χίο, ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, έχει στηρίξει περισσότερους από 5.300 εξυπηρετούμενους (παιδιά, ενήλικες και τις οικογένειές τους).

Ως ειδικά πιστοποιημένος φορέας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, βασιζόμενος στις αρχές της Κοινοτικής Ψυχιατρικής, σκοπός του είναι η ποιοτική παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στους τομείς της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής, στη Χίο και την Αττική.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese