«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι φήμες για αύξηση του ΦΠΑ θα διαψευσθούν… Ενδεχόμενη αύξηση θα φέρει άμεσα ανατιμήσεις σε όλες τις υπηρεσίες και σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και θα πλήξει άμεσα τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τα ελληνικά νοικοκυριά», ανέφερε σχετικά με τη φημολογούμενη αύξηση στο 24% του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κος Νικόλαος Κογιουμτσής.

«Ιδιαίτερα στο κλάδο του τουρισμού, η αύξηση του ΦΠΑ θα στρέψει τη ροή πολλών ξένων επισκεπτών σε άλλους προορισμούς, στερώντας από τη χώρα μας αναγκαία έσοδα και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία 7 χρόνων ύφεσης και 10μηνης επιβολής Capital Controls, απαιτείται ο συνδυασμός αναπτυξιακού και ρεαλιστικού σχεδίου εξόδου από την κρίση και όχι ευκαιριακά εισπρακτικά μέτρα που βαθύνουν την οικονομική ανισότητα, διογκώνουν τα ληξιπρόθεσμα και δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα. Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η λογική» υπογράμμισε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese