Μία ξεχωριστή εκδήλωση η χθεσινή (Πέμπτη 14-4-2016) που πραγματοποιήθηκε…
στο στρατόπεδο Καβράκου για τους σπουδαστές της ΣΜΥ, καθώς είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου μέσα από την ομιλία του Δρ. Ιστορίας κ. Θεοδόσιο Κυριακίδη και την προβολή αποσπάσματος από το ντοκιμαντέρ «Τα χνάρια των Αργοναυτών».

Στη συνέχεια  έγινε παρουσίαση Ποντιακών χορών από ομάδα των σπουδαστών της Σχολής και της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων, σε επιμέλεια του κ. Αχιλλέα Λέρα, με αναφορές στον Ακριτικό Κύκλο. Ο διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Λιάκος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και απένειμε τιμητικές πλακέτες.
Στην εκδήλωση εκτός των σπουδαστών, υπαξιωματικών και αξιωματικών της σχολής, παρέστησαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων του Νομού Τρικάλων. Ακολούθησε μικρή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς.

Σήμερα το πρωί η συνέχεια του διημέρου εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.
Δείτε το βίντεο από το trikalaola.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese