Στον αέρα τινάζεται η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου της…
ΝΟΔΕ Τρικάλων, καθώς ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΕΦΕ Τρικάλων Ν. Καρδούλας δεν αναγνωρίζει εκλέκτορες-μέλη της ΟΝΝΕΔ!!!…

Όπως αποκαλύπτει το trikalavoice.gr  ο Νίκος Καρδούλας απέστειλε ήδη από χθες επιστολή στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας  στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα τέσσερα (4) από τα μέλη που ορίστηκαν από τη Συγγρού ως εκλέκτορες δεν είναι καν μέλη του κόμματος (!!!), άλλα τρία (3) είναι γραμμένα σε λάθος ΔΗΜ.ΤΟ. και ακόμη πέντε (5) δεν έπρεπε καν να είναι στον κατάλογο των εκλεκτόρων καθώς δεν διεξήχθηκαν εκλογές!!!… Η καταγγελία από τον ίδιο τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής οδηγεί την τοπική Ν.Δ. σε εκλογές παρωδία την Κυριακή, με απρόβλεπτες συνέπειες καθώς στοtrikalavoice.gr  φτάνουν πληροφορίες για μαζικές αποχωρήσεις και παραιτήσεις εκλεγμένων μελών του κόμματος, αλλά και αιρετών!!!… Σημειώνεται ότι επιστολή-καταπέλτη στη Συγγρού απέστειλε και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Μπαγιώτης, ο οποίος σημειώνεται πως ήταν ο αντιπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νομό Τρικάλων στις εσωκομματικές εκλογές. Ο ίδιος δε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης και αποχώρησης από τις διαδικασίες. Ακολουθεί η επιστολή του προέδρου της ΝΕΦΕ Νίκου Καρδούλα προς τη γραμματεία Οργανωτικού της Ν.Δ. και παρακάτω του Μιχάλη Μπαγιώτη. Αναλυτικά:

            «Τρίκαλα, 14 Απριλίου 2016

      Ν.ΕΦ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ                                                   ΠΡΟΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

1.    Κατόπιν ελέγχου και αντιπαραβολής του ειδικού εκλογικού καταλόγου για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΟΔΕ Τρικάλων, ο οποίος μας κοινοποιήθηκε στις 14/4/2016, ενώ βάσει της εγκυκλίου των εσωκομματικών εκλογών έπρεπε να μας είχε κοινοποιηθεί μέχρι τις 11/4/2016, με τους εκλογικούς καταλόγους του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ για τις ΔΗΜΤΟ της Νομαρχιακής οργάνωσης Τρικάλων, οι οποίοι επίσης μας κοινοποιήθηκαν και βάσει αυτών διεξήχθη η μέχρι τώρα εκλογική διαδικασία, διαπιστώνονται τα παρακάτω:

       α.    Δεν είναι μέλη του κόμματος ούτε της ΟΝΝΕΔ, ενώ υπάρχουν στον ειδικό εκλογικό κατάλογο οι παρακάτω:

              (1)     ΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ και της  ΜΑΡΙΑΣ, 1988

              (2)     ΒΛΑΧΟΝΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της ΣΟΦΙΑΣ, 1989

              (3)     ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ και της ΟΛΓΑΣ, 1988

              (4)     ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΑΝΘΟΥΛΑΣ, 1998

       β.    Σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 1 της από 7/3/2016 εγκυκλίου για τη διεξαγωγή διαδικασιών ανάδειξης προέδρων νομαρχιακών επιτροπών της ΟΝΝΕΔ, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν αποκλειστικά και μόνο όσοι περιλαμβάνονται στο Εθνικό Μητρώο Μελών, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην εκάστοτε περίπτωση των οικείων διατάξεων της παρούσας.

       γ.    Η ΝΕΦΕ Τρικάλων απέρριψε δηλώσεις υποψηφιότητας μη εγγεγραμμένων μελών και δεν επέτρεψε να ψηφίσουν μη εγγεγραμμένα μέλη, οι οποίοι είχαν τη διάθεση και το μεράκι αλλά για κάποιο λόγο δεν ήταν μέλη, εφαρμόζοντας την εγκύκλιο και τους κανονισμούς στη μέχρι τώρα εκλογική διαδικασία.

       δ.    Εάν επιτραπεί στους παραπάνω τέσσερις μη μέλη να ψηφίσουν για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΟΔΕ, ποιος θα απαντήσει και τι θα απαντήσει στους ανθρώπους που η ΝΕΦΕ απέκλεισε από τη εκλογική διαδικασία;

       ε.    Κατόπιν των παραπάνω προτείνεται η διαγραφή των τεσσάρων της παραπάνω παραγράφου α, από τον ειδικό εκλογικό κατάλογο.

       στ.  Δεν είναι μέλη της ΔΗΜΤΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ αλλά μέλη της ΔΗΜΤΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ενώ στον ειδικό εκλογικό κατάλογο εμφανίζονται στο τριμελές της ΟΝΝΕΔ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ οι παρακάτω:

              (1)     ΓΚΑΡΝΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και της ΕΛΕΝΗΣ, 1989

              (2)     ΜΠΑΝΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ, 1990

              (3)     ΡΕΠΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ και της ΒΑΙΑΣ, 1994

       ζ.     Δεν είναι μέλος της ΔΗΜΤΟ ΠΥΛΗΣ αλλά μέλος της ΔΗΜΤΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ενώ στον ειδικό εκλογικό κατάλογο εμφανίζεται στο τριμελές της ΟΝΝΕΔ ΠΥΛΗΣ ο παρακάτω:

              ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ και της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, 1991

       η.    Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 2 της από 7/3/2016 εγκυκλίου για τη διεξαγωγή διαδικασιών ανάδειξης προέδρων νομαρχιακών επιτροπών της ΟΝΝΕΔ,      δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα στις ως άνω αναφερόμενες εκλογικές διαδικασίες έχει οποιοδήποτε μέλος της ΟΝΝΕΔ έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Μελών ΟΝΝΕΔ, αποκλειστικά και μόνο για τη Νομαρχιακή ή Δημοτική Τοπική Οργάνωση στην οποία υπάγεται με βάση τα στοιχεία που συμπληρώθηκαν κατά την αίτηση εγγραφής του.

       θ.    Κατόπιν των παραπάνω προτείνεται η διαγραφή των τεσσάρων των παραπάνω παραγράφων στ και ζ, από τον ειδικό εκλογικό κατάλογο.

2.    Στη Νομαρχιακή Οργάνωση Τρικάλων δεν διεξήχθησαν εκλογές της ΟΝΝΕΔ, στις 3/4/2016 και σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 6  της από 7/3/2016 εγκυκλίου για τη διεξαγωγή διαδικασιών ανάδειξης προέδρων νομαρχιακών επιτροπών της ΟΝΝΕΔ, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 και ώρα 21.00, ο Πρόεδρος της αρμόδιας Εφορευτικής Επιτροπής οφείλει είτε να προσκομίσει είτε να αποστείλει με οποιοδήποτε εύλογο και ασφαλή τρόπο (συστημένη επιστολή, δέμα, courier κ.ά.) προς τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της ΟΝΝΕΔ (Μεσογείων 15, Αθήνα) και αφού τηρήσει φωτοτυπημένα αντίγραφά τους, το πρωτότυπο Πρακτικό Αποτελεσμάτων, το Πρωτόκολλο Ψηφοφορίας, τον Εκλογικό Κατάλογο και τα ψηφοδέλτια που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εκλογική διαδικασία, γεγονός το οποίο δεν γνωρίζει η ΝΕΦΕ, αλλά δεν δημοσιεύθηκε και τίποτα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

3.    Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 6  της από 7/3/2016 εγκυκλίου για τη διεξαγωγή διαδικασιών ανάδειξης προέδρων νομαρχιακών επιτροπών της ΟΝΝΕΔ, σε περίπτωση που δεν λάβει χώρα η ως άνω παράδοση, η εκλογική διαδικασία θα θεωρηθεί ως μη ολοκληρωμένη άλλως ως άκυρη και το αποτέλεσμά της δεν θα γίνει δεκτό, ως εκ τούτου η αντίστοιχη Οργάνωση δεν θα γίνεται δεκτή στις εκλογικές και τις εν γένει διαδικασίες της ΟΝΝΕΔ.

4.    Υπάρχουν στον ειδικό εκλογικό κατάλογο από τα τριμελή της ΟΝΝΕΔ και οι παρακάτω:

            (1)       ΑΔΑΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ και της ΒΕΡΓΙΝΙΑΣ, 1985

            (2)       ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, 1989

            (3)       ΘΕΜΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΒΑΙΑΣ, 1985

            (4)       ΚΑΛΤΣΟΥΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ και της ΒΑΙΑΣ, 1991

            (5)       ΚΑΝΕΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και της ΣΟΦΙΑΣ, 1984

5.    Εάν δεν τηρήθηκαν οι παραπάνω διαδικασίες των παραγράφων 3 και 4, προτείνεται η διαγραφή των πέντε της παραπάνω παραγράφου 4, από τον ειδικό εκλογικό κατάλογο.

6.    Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Πρόεδρος της Ν.ΕΦ.Ε

Νικόλαος Καρδούλας»

Η επιστολή του Μιχάλη Μπαγιώτη προς τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη γραμματεία Οργανωτικού:

«ΠΡΟΣ: τον Πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

                                                                 ΚΟΙΝ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Κ.κ.

στις 14/4/2016, ημέρα λήξης της ημερομηνίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την εκλογή του προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης,  κοινοποιήθηκε νέος ειδικός εκλογικός κατάλογος,  διαφορετικός από αυτόν που είχαμε ήδη στα χέρια μας από τις 12/04/2016.

Ο νέος κατάλογος  αντί των 76  εκλεκτόρων που ανέφερε ο προηγούμενος, παρουσιάζει 89 εκλέκτορες.

Στην λίστα των ονομάτων φαίνονται οι 76 εκλέκτορες σύμφωνα με την εγκύκλιο διεξαγωγής των εκλογών, οι οποίοι είναι ίδιοι με τους 76 του αρχικού εκλογικού καταλόγου, ενώ φαίνονται και 13 νέα ονόματα για τα οποία δεν γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο συμπεριλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο.

Πιστεύουμε, βάση λογικής, ότι αυτά τα 13 πρόσωπα αποτελούν την πρόταση της Κεντρικής Διοίκησης της ΟΝΝΕΔ για τη σύνθεση των νομαρχιακών επιτροπών της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων

Οφείλουμε να ενημερώσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στη Νομαρχιακή Οργάνωση Τρικάλων δεν διεξήχθησαν εκλογές της ΟΝΝΕΔ, στις 3/4/2016.

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 6  της από 7/3/2016 εγκυκλίου για τη διεξαγωγή διαδικασιών ανάδειξης προέδρων νομαρχιακών επιτροπών της ΟΝΝΕΔ, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 και ώρα 21.00, ο Πρόεδρος της αρμόδιας Εφορευτικής Επιτροπής οφείλει είτε να προσκομίσει είτε να αποστείλει με οποιοδήποτε εύλογο και ασφαλή τρόπο (συστημένη επιστολή, δέμα, courier κ.ά.) προς τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της ΟΝΝΕΔ (Μεσογείων 15, Αθήνα) και αφού τηρήσει φωτοτυπημένα αντίγραφά τους, το πρωτότυπο Πρακτικό Αποτελεσμάτων, το Πρωτόκολλο Ψηφοφορίας, τον Εκλογικό Κατάλογο και τα ψηφοδέλτια που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εκλογική διαδικασία.

Δεν ενημερωθήκαμε ποτέ ότι τηρήθηκε η παραπάνω διαδικασία ούτε ενημερωθήκαμε σχετικά από την Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή.

Θεωρούμε ότι μέχρι τις 12/04/2016 ούτε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δεν είχε ενημερωθεί, οπότε και ορθά έστειλε αρχικά τον εκλογικό κατάλογο με τα 76 μέλη αφού, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 6  της από 7/3/2016 εγκυκλίου για τη διεξαγωγή διαδικασιών ανάδειξης προέδρων νομαρχιακών επιτροπών της ΟΝΝΕΔ, σε περίπτωση που δεν λάβει χώρα η ως άνω παράδοση, η εκλογική διαδικασία θα θεωρηθεί ως μη ολοκληρωμένη άλλως ως άκυρη και το αποτέλεσμά της δεν θα γίνει δεκτό, ως εκ τούτου η αντίστοιχη Οργάνωση δεν θα γίνεται δεκτή στις εκλογικές και τις εν γένει διαδικασίες της ΟΝΝΕΔ.
Εάν δεν τηρήθηκαν οι παραπάνω διαδικασίες, παρακαλούμε για τη διαγραφή των 13 αυτών, από τον ειδικό εκλογικό κατάλογο.

Διερευνώντας περαιτέρω τα νέα 13 επιπλέον ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στο νέο κατάλογο, διαπιστώσαμε τα παρακάτω:

Οι,

ΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ και της  ΜΑΡΙΑΣ, 1988,    

ΒΛΑΧΟΝΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της ΣΟΦΙΑΣ, 1989,        

ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ και της ΟΛΓΑΣ, 1988 και ο

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΑΝΘΟΥΛΑΣ, 1998

Δεν είναι μέλη ούτε του κόμματος ούτε της ΟΝΝΕΔ, ενώ η εγκύκλιος για τη διεξαγωγή των εκλογών αναφέρει ξεκάθαρα ότι για τη διεξαγωγή διαδικασιών ανάδειξης προέδρων νομαρχιακών επιτροπών της ΟΝΝΕΔ, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν αποκλειστικά και μόνο όσοι περιλαμβάνονται στο Εθνικό Μητρώο Μελών, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην εκάστοτε περίπτωση των οικείων διατάξεων της παρούσας.

Οι

ΓΚΑΡΝΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και της ΕΛΕΝΗΣ, 1989

       ΜΠΑΝΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ, 1990

              ΡΕΠΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ και της ΒΑΙΑΣ, 1994

       στον ειδικό εκλογικό κατάλογο εμφανίζονται στο τριμελές της ΟΝΝΕΔ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ. Οι παραπάνω δεν είναι μέλη της ΔΗΜΤΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ αλλά μέλη της ΔΗΜΤΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ενώ ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ και της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, 1991

       στον ειδικό εκλογικό κατάλογο εμφανίζεται στο τριμελές της ΟΝΝΕΔ ΠΥΛΗΣ  ενώ δεν είναι μέλος της ΔΗΜΤΟ ΠΥΛΗΣ αλλά μέλος της ΔΗΜΤΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

              Σύμφωνα με το άρθρο 2 της εγκυκλίου για τη διεξαγωγή διαδικασιών ανάδειξης προέδρων νομαρχιακών επιτροπών της ΟΝΝΕΔ,      δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα στις ως άνω αναφερόμενες εκλογικές διαδικασίες έχει οποιοδήποτε μέλος της ΟΝΝΕΔ έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Μελών ΟΝΝΕΔ, αποκλειστικά και μόνο για τη Νομαρχιακή ή Δημοτική Τοπική Οργάνωση στην οποία υπάγεται με βάση τα στοιχεία που συμπληρώθηκαν κατά την αίτηση εγγραφής του.

Οπότε γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι παραπάνω διαγράφονται αυτόματα από τον ειδικό εκλογικό κατάλογο.

Παράλληλα πρέπει να διαγραφούν και οι

ΑΔΑΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ και της ΒΕΡΓΙΝΙΑΣ, 1985

ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, 1989

ΘΕΜΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΒΑΙΑΣ, 1985

ΚΑΛΤΣΟΥΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ και της ΒΑΙΑΣ, 1991

ΚΑΝΕΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και της ΣΟΦΙΑΣ, 1984

αφού όπως προαναφέρθηκε οι εκλογές της ΟΝΝΕΔ δεν έλαβαν χώρα ποτέ στα Τρίκαλα

Σε συνέχεια των παραπάνω παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Τρικάλων

Μιχάλης Μπαγιώτης»
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese