Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε πως η ΕΡΤ δεν θα… γίνει πίσω πόρτα για προσλήψεις στο Δημόσιο και δικαιολόγησε το κόστος λειτουργίας της για τους φορολογούμενους.

«Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα στην τροπολογία που κατατέθηκε, και η ΕΡΤ δεν πρόκειται να γίνει η πίσω πόρτα για προσλήψεις στο δημόσιο. Έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει προσωπικό το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί αλλού, σε άλλες υπηρεσίες πιο ευαίσθητες για τις ανάγκες των πολιτών», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, για την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού της ΕΡΤ σε άλλες υπηρεσίες.

«Σεβόμαστε τα χρήματα του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Παππάς και τόνισε ότι «κάθε ευρώ που θα δίνει ο Έλληνας φορολογούμενος για την ΕΡΤ του αντιγυρίζει με τη μορφή υπηρεσιών».

Απαντώντας ειδικότερα σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σίμου Κεδίκογλου σχετικά με το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ, τον αριθμό των προσλήψεων και την καταβολή αποζημιώσεων, ο κ. Παππάς είπε ότι, κατά το παρελθόν και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, είχε καταθέσει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η ΝΕΡΙΤ είχε το ίδιο μισθολογικό κόστος με την ΕΡΤ.

«Η δική μας η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε ενέργειες βίου κλεισίματος, αλλά επιδιώκει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Για το θέμα των αποζημιώσεων, είπε ότι οι αποζημιώσεις έχουν δοθεί και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία συμψηφισμού.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese