Οι Σύροι που ζουν στο Ηράκλειο απευθύνουν κάλεσμα για βοήθεια προς την 8μελή οικογένεια…

Οι προσπάθειες από το δήμο Ηρακλείου και το Συντονιστικό Όργανο για τους πρόσφυγες δεν απέδωσαν καρπούς κι έτσι η οικογένεια των Σύρων προσφύγων που το πρωί της Τετάρτης έφθασε στο Ηράκλειο, με το πλοίο της γραμμής, παραμένει φιλοξενούμενη συμπατριώτη τους που ζει στην πόλη.

Ωστόσο το μικρό σπίτι του Σύρου, δεν μπορεί να στεγάσει μια 8μελή οικογένεια, παρά μόνο ως προσωρινή λύση. Κι αφού ικανοποιητική λύση δε βρέθηκε ως τώρα, η κοινότητα των Σύρων προσφύγων του Ηρακλείου απευθύνεται στον κόσμο, που πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει απλώσει χέρι βοήθειας που συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Οι πρόσφυγες απευθύνουν δραματική έκκληση για βοήθεια προς την οικογένεια, που το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρείται περιπλανώμενη άλλοτε σε Ειδομένη, κι άλλοτε στον Πειραιά και πλέον βρίσκεται στο Ηράκλειο, αναζητώντας ένα κατάλυμα προσωρινό, έως ότου μπορέσει – όπως ευελπιστεί – να συνεχίσει το ταξίδι της για μία νέα αρχή. Ζητούν είτε την παραχώρηση ενός σπιτιού για λίγο διάστημα είτε ένα σπίτι προς εκμίσθωση αλλά έναντι συμβολικού αντιτίμου, προκειμένου η προσφυγική κοινότητα του Ηρακλείου να μπορέσει να το καλύψει.

Αυτό που χρειάζονται είναι κάτι παραπάνω από ένα δωμάτιο λίγων τετραγωνικών – για 8 ψυχές μιλάμε άλλωστε – και βασικές υποδομές για να μπορούν να μαγειρεύουν, να πλένουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, αφήνοντας πίσω τους τόσο τον πόλεμο όσο και το λασπότοπο της Ειδομένης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese