Επιχείρηση «σκούπα» έχει ξεκινήσει τα τελευταία 24ωρα η… Ελληνική Αστυνομία στη Λέσβο και ειδικότερα στην πόλη της Μυτιλήνης, με στόχο να αδειάσουν οι δρόμοι ενόψει της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στο νησί, το ερχόμενο Σάββατο.

Το σχέδιο εκτελείται με άκρα μυστικότητα και σε πολλές περιπτώσεις οι άνδρες της Αστυνομίας έχουν προχωρήσει ακόμα και σε συλλήψεις. Κανείς δεν γνωρίζει – τουλάχιστον επίσημα – που μεταφέρονται οι μετανάστες που απομακρύνονται από την Προκυμαία της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόσφυγες μεταφέρονται στον Καταυλισμό Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά – Τεπέ, ενώ κάποιες άλλες πηγές, αναφέρουν ότι συγκεντρώνονται στο κάμπινγκ που έχουν δημιουργήσει εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ στην περιοχή Τσαμάκια της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δίνονται εντολές ώστε να μην επιτραπεί η μετακίνησή τους προς την πόλη της Μυτιλήνης κατά την ημέρα της επίσκεψης του Πάπα, η οποία θα διαρκέσει λίγες ώρες το Σάββατο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese