Αγορανομικό έλεγχο πραγματοποίησε στην περιοχή της Ειδομένης κλιμάκιο… του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μαζί με αστυνομικούς του τμήματος Ευζώνων προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με το υπαίθριο εμπόριο.

Σύμφωνα με το τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, αντίστοιχοι έλεγχοι πραγματοποιούνται από πέρσι το καλοκαίρι όμως πλέον διαπιστώθηκε ότι δεν δραστηριοποιούνται πια στην περιοχή Έλληνες επαγγελματίες είτε νόμιμα είτε παράνομα, καθώς το υπαίθριο εμπόριο έχει περάσει στα χέρια μεταναστών. Οι τελευταίοι, ωστόσο, δηλώνουν ότι προμηθεύονται τα προϊόντα τους από Έλληνες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ορισμένα άτομα που αντιλήφθηκαν την παρουσία του κλιμακίου του Τμήματος Εμπορίου και της αστυνομίας διασκορπίστηκαν στο πλήθος ενώ διαπιστώθηκε ότι κάποια άλλοι δεν είχαν τις απαιτούμενες άδειες υπαίθριου εμπορίου. Επίσης έγιναν προσαγωγές από την αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποιούν ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese