Η τελευταία βόλτα – προπόνηση για τον 15χρονο πρωταθλητή, μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου…
– Ο τραγικός πατέρας ακολουθούσε με το αυτοκίνητο – Πως έγινε το κακό.

Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό. Με τραγικό τρόπο την ώρα της προπόνησης έχασε τη ζωή του στην Άμφισσα στις 17:45, το απόγευμα της Τετάρτης ο 15χρονος πρωταθλητής ποδηλασίας στην ομάδα του Παναθηναϊκού, Σπύρος Ντόκος.

Βγαίνοντας όπως κάθε μέρα με το ποδήλατο του από το σπίτι του στην Άμφισσα για να προπονηθεί, πήρε τον κεντρικό δρόμο για την Ιτέα.

Δυστυχώς λίγο πιο έξω από την πόλη ο 15χρονος έπεσε πάνω σε ένα μεγάλο φορτηγό, που ήταν σταματημένο στην άκρη του δρόμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 15χρονος πρωταθλητής, έπεσε με τόση δύναμη πάνω στο τεράστιο όχημα, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο, παρά το γεγονός ότι φορούσε προστατευτικό κράνος.

Τραγική ειρωνεία, τον ανήλικο αθλητή της ποδηλασίας, ακολουθούσε καθημερινά στις προπονήσεις με το αυτοκίνητο ο πατέρας του. Έτσι και σήμερα αν και είχε καθυστερήσει να ξεκινήσει τον ακολουθούσε όπως πάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραγικός πατέρας ήταν σε μικρή απόσταση λίγο πιο πίσω από το παιδί του και ακολουθούσε με το αυτοκίνητο. Επειδή στο σημείο υπάρχει μια ανοιχτή στροφή, δεν είχε οπτική επαφή την ώρα που το ποδήλατο “καρφώθηκε” στο πίσω μέρος του φορτηγού, ωστόσο μέσα σε ελάχιστο χρόνο έφτασε στο σημείο που έγινε το τραγικό συμβάν.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese