Λίγο μετά τις 21:00 και χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση… του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων αναζητώντας πολιτική απόφαση και στήριξη από τον Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Αλέξης Τσίπρας αναμενόταν να επισημάνει στον Γάλλο πρόεδρο ότι η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό. «Οι διαφωνίες των θεσμών προκαλούν καθυστερήσεις. Εμείς τηρούμε την συμφωνία. Κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και αστάθεια στην Ευρώπη» επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι. Ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Όσον αφορά τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός θα διαμήνυε στον Γάλλο Πρόεδρο πως είναι δικαίωμα της Ελλάδας το πώς θα κατανέμει τα βάρη.

Οι πληροφορίες από το Παρίσι, όμως, είναι πως ο Γάλλος πρόεδρος δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ανταποκρίσεις από την πρωτεύουσα της Γαλλίας ο κ. Ολάντ είπε σε συνεργάτη του: «Εγώ θέλω να σώσω την Ελλάδα όχι τον Τσίπρα»!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese