Ο Chris Dawson 64 ετών από την Βρετανία είναι ο «βασιλιάς του λιανικού εμπορίου» στην χώρα… Με αφορμή τα εγκαίνια του τελευταίου του καταστήματος στο Σλάου, 30 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου, ο δισεκατομμυριούχος έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα Telegraph.

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με το protothemagr, εγκατέλειψε νωρίς το σχολείο εξαιτίας της δυσλεξίας και δεν έμαθε ποτέ να γράφει ή να διαβάζει. Σε ηλικία 14 ετών πωλούσε τσάι σε εργάτες οικοδομών στην γενέτειρά του, το Πλύμουθ, αργότερα πωλούσε ρολόγια σε πάγκο, έκανε εμπόριο θαλασσινών με φορτηγάκι και τέλος, το 1989 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα με είδη κήπου και σπιτιού, το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας The Range, που σήμερα διαθέτει 149 καταστήματα σε όλη την Αγγλία.

Ο 64χρονος επιχειρηματίας ξυπνά στις 4.30 το πρωί, είναι πάντα γεμάτος ενέργεια και δηλώνει πως, αν και ποτέ δεν έχει κατορθώσει να διαβάσει όχι μόνο ένα βιβλίο, αλλά ούτε ένα γράμμα, κάνει μόνος του τις δημόσιες σχέσεις των επιχειρήσεων του. Και, όταν όλοι οι συνεργάτες του στο τέλος της ημέρας αισθάνονται κουρασμένοι, εκείνος συνεχίζει, μπαίνει στο ελικόπτερό του και επισκέπτεται τουλάχιστον δέκα καταστήματα της αλυσίδας The Range, κάθε μέρα.

Ποιο είναι το μότο του Βρετανού επιχειρηματία, που σχεδιάζει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του και στην Γερμανία; «Τα πολλά λεφτά ή τα κερδίζεις ή τα κλέβεις ή τα κληρονομείς», δηλώνει ο 64χρονος και υποστηρίζει πως ακόμα και όταν κοιμάται, όταν έχει μια νέα δημιουργική ιδέα, έστω και στις τρεις τα χαράματα, δεν θα διστάσει να τηλεφωνήσει στους υπάλλήλους του για να την συζητήσει μαζί τους.

Ο ίδιος τονίζει ότι με έσοδα 700 εκατομμύρια λίρες για το 2015, ο στόχος είναι τα έσοδά του να γίνουν ένα δισεκατομμύριο λίρες μέσα στο τρέχον έτος. Ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να σταματήσει να κερδίζει, ακόμα και την βίλα που διαθέτει στις Κάνες, την νοικιάζει σε celebrities, αφού ο ίδιος επιτρέπει στον εαυτό του να κάνει διακοπές μόνο δύο εβδομάδες τον χρόνο. Όσο για την προσωπική του ζωή, δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι την σύζυγό του Σάρα την γνώρισε πριν 35 χρόνια, όταν την πλησίασε για να της πουλήσει ένα ρολόι – «μαϊμού»…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese