500 άνθρωποι στην Αρκαδία περιμένουν να πάρουν ή να επεκτείνουν το δίπλωμα τους…

Σε συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης Μεταφορών Αρκαδίας στην Τρίπολη, προχώρησαν εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών , το πρωί της Τετάρτης 13 Απριλίου.

Η τρίωρη κατάληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κινητοποίησης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών λόγω της μη διενέργειας εξετάσεων υποψηφίων οδηγών τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι εξετάσεις για δίπλωμα δεν γίνονται γιατί απέχουν οι εξεταστές λόγω της μη καταβολής του υπερωριακού επιδόματος, ύψους 170 ευρώ.

Στην Αρκαδία περιμένουν, σύμφωνα με τον κ.Χρήστο Καλαμαρά, εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών, 500 άνθρωποι να πάρουν δίπλωμα ή να το επεκτείνουν και έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση λόγω της αποχής των εξεταστών.

Με την κινητοποίησή τους θέλουν να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα, ώστε να βρεθεί μία λύση και να ξεκινήσουν οι εξετάσεις για διπλώματα, αφού εκτός από τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους οδηγούς πλήττεται και ο δικός τους κλάδος, αφού οι υποχρεώσεις τους τρέχουν.
Να αναφέρουμε πως το επίδομα των 170 ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται από πλευράς Κυβέρνησης δεν δίνεται, όχι γιατί δεν το επιθυμούν αλλά γιατί δεν το επιτρέπει η Τρόικα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την κατάληψη, τις δηλώσεις του κ.Καλαμαρά καθώς και τα όσα είπε στην εκπομπή «Πρώτη Καλημέρα» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Διαμαντής Ηλιάδης.
ΠηγηEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese