Μετά τον «πόλεμο» χημικών στην Ειδομένη πρόσφυγες και μετανάστες… κατευθύνθηκαν εκ νέου στον φράχτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ

Άλλοι κρατούν την σημαία της Γερμανίας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υποδηλώσουν ότι επιθυμούν να ανοίξουν τα σύνορα προκειμένου να φύγουν από τον καταυλισμό της Ειδομένης και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Κάποιοι άλλοι κρατούν κλαδιά ελιάς «ευχαριστώντας» τους Σκοπιανούς αστυνομικούς για χθεσινή ρίψη δακρυγόνων.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που έχει αναρτήσει ο δημοσιογράφος Άρης Κουτσιούκης στο λογαριασμό του στο Twitter στην οποία απεικονίζονται πρόσφυγες και μετανάστες μπροστά από τον φράχτη κραδαίνοντας στους αστυνομικούς τα κλαδιά που κρατούν.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας δημιουργήθηκε και πάλι ένταση στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη, καθώς πρόσφυγες και αλληλέγγυοι ανέβηκαν σε ένα παλιό βαγόνι σπρώχνοντας το προς τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης μέχρι τη διάβαση όπου βρίσκονται παρατεταγμένες κλούβες της αστυνομίας.

Τα περίπου εκατό άτομα που ήταν πάνω στο βαγόνι, κρατούσαν την ελληνική σημαία και φώναζαν συνθήματα ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα. Σταμάτησαν δε το βαγόνι λίγο πριν εμβολίσει τις κλούβες της αστυνομίας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese