Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) Κωστάκης Κουτσοκούμνης έδωσε…εξηγήσεις για τη φωτογράφηση του στην Κωνσταντινούπολη με την φανέλα της εθνικής ομάδας της Τουρκίας. Σε δήλωσή του αναφέρει: «Αν έχουμε να προτάξουμε κάτι σαν Έλληνες είναι και την ανωτερότητας μας και την ελευθερία μας. Και με την πράξη μου αυτή έχω προτάξει και τα δύο έστω σ` ένα ασήμαντο φιλικό αγώνα μεταξύ προέδρων ομοσπονδιών υπό τα έκπληκτα βλέμματα των Τούρκων».

Στη Κύπρο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για την φωτογραφία του κ. Κουτσοκούμνη για το γεγονός ότι φόρεσε τη φανέλα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια αγώνα στο πλαίσιο της περιφερειακής συνάντησης ομοσπονδιών ποδοσφαίρου της ΟΥΕΦΑ, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Στη δήλωση του προσθέτει: «Οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ούτε ελεύθεροι, ούτε ανώτεροι. Δεν είναι αλλαγή πορείας μιας ζωής ή ασπασμός. Ακριβώς το αντίθετο. Ήταν μια δήλωση προς τους Τούρκους ότι τα σύμβολα τους δεν με αγγίζουν. Περιφρόνηση. Αν έτρεχα να κρυφτώ για να μην φορέσω την φανέλα που όλοι φόρεσαν θα της έδινα τότε μια σημασία που δεν έχει και ένα σεβασμό που σίγουρα δεν τον αξίζει».

«Αν ο Τούρκος πρόεδρος φορούσε Ελληνική φανέλα θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι τον έχουμε Ελληνοποιήσει; Το αντίθετο. Θα ντραπώ γιατί μια Ελληνική φανέλα βρίσκεται στο στήθος του κατακτητή”, καταλήγει ο Πρόεδρος της ΚΟΠ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese