Για την γνωριμία και την συνεργασία της με τον Γιώργο Τσαλίκη μίλησε η… Άννα Ηρακλέους, αποκλειστικά στο site CHNEWS.gr
Συνέντευξη: Χαράλαμπος Χειμώνας 
Όταν τελείωσα την συνέντευξη με την αγαπημένη μου – πλέον – Άννα Ηρακλέους, συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικά μπορεί να φαίνεται ένας άνθρωπος από αυτό που είναι. Δεν θα το κρύψω πριν την γνωρίσω δεν μπορούσα να φανταστώ τον εσωτερικό της κόσμο που είναι τόσο όμορφος – γιατί κακά τα ψέματα τα φώτα αλλοιώνουν καμιά φορά την πραγματικότητα. Γνωριστήκαμε με χαμόγελα και ξεκινήσαμε την κουβέντα μας δειλά δειλά, ξεδιπλώνοντας άγνωστες πτυχές της ζωής της. Μια από αυτές ήταν και η γνωριμία της με τον αγαπημένο ιώργο Τσαλίκη που της καθόρισε την ζωή κατά κάποιο τρόπο, αλλά και ένα περιστατικό στο λύκειο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Εκείνη όμως χωρίς κανένα ίχνος κομπλεξισμού μοιραστηκέ μαζί μας την αλήθεια της. Τι λέτε πάμε να την γνωρίσουμε;

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον Γιώργο Τσαλίκη;
Πήγα ένα βράδυ με τις φίλες μου να ακούσουμε τον Γιώργο, και γνώρισα εντελώς τυχαία τον παραγωγό και τον μάνατζερ του, τον Μάριο Χαπέρη. Μετά βγήκαμε για καφέ να συζητήσουμε για δουλειά. Eγώ ήμουν ήδη Αθήνα εκείνο το διάστημα και δούλευα με τον Θέμη Αδαμαντίδη. Στην αρχή δεν πίστεψα ότι το όνειρο μου μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, και όμως συνέβη. Έτσι, εντελώς τυχαία. Mε τον Γιώργο Τσαλίκη, δεν το περίμενα καν! Είναι κάτι τεράστιο για εμένα, να βγει μια πρωτοεμφανιζόμενη δισκογραφικά τραγουδίστρια, να βγει ξαφνικά να τραγουδήσει με τον Γιώργο Τσαλίκη, ο οποίος είναι ένας κορυφαίoς καλλιτέχνης.

Έτσι ξαφνικά μέσα σε δύο μήνες βρέθηκα να είμαι στο studio και να ηχογραφούμε το θα με τρελάνεις. Το οποίο είχε τρομερή απήχηση στο νεανικό κοινό με διπλό βίντεο κλιπ μαζί με το “Ραβασάκι”. Είμαι πολύ χαρούμενη με την συνεργασία μου με τον Γιώργο, ήταν δώρο θεού. Δεν πίστευα ποτέ ότι μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα θα κάνω μια τόσο μεγάλη συνεργασία.

Ο Γιώργος με στήριξε πάρα πολύ, είναι ένας καλλιτέχνης με τεράστια απήχηση στον κόσμο και το να σταθώ εγώ στο πλάι του ήταν για μένα κάτι πολύ εξωπραγματικό. Όμως ο Γιώργος επειδή είναι ακομπλεξάριστος καλλιτέχνης και βοηθά γενικά καλλιτέχνες πιο μικρούς, ήταν το άτομο που με πήρε από το χέρι με έβαλε δίπλα του, με βοήθησε, με στήριξε και πάνω από όλα μου έδωσε τα στοιχεία και την ενημέρωση που έπρεπε να έχω για να μπορώ να σταθώ. Πολύ λίγοι καλλιτέχνες της δυναμικής του Γιώργου κάνουν αυτό το πράγμα. Εγώ εμφανίστηκα από το πουθενά, με έβαλε επάνω στους ώμους του και κολυμπήσαμε μαζί και δεν με άφησε να πνιγώ, που θα μπορούσε να το κάνει. Σε κάθε δυσκολία που είχα έπαιρνα τον Γιώργο τηλέφωνο, Γιώργο αυτό, Γιώργο το άλλο, στα πάντα. Με συμβούλεψε πάρα πολύ, ήταν ένας άνθρωπος που με στήριξε πάρα πολύ.

(Σε αυτό το σημείο κατάλαβα από την φωνή της Άννας ότι έχει συγκινηθεί…)

Νιώθω τώρα μου μιλάμε ότι έχεις μια ευαισθησία για το παρελθόν, σαν να πέρασες πολύ δύσκολα πριν την συνεργασία σου με τον Γιώργο. Δέχτηκες πισώπλατες μαχαιριές εντός του χώρου;
Τα άσχημα δεν μου τα δημιούργησε κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος. Απλά μέσα στον χώρο μας, είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα, και όσο περνάει ο καιρός είναι ακόμα πιο δύσκολα. Ακόμα πιο δύσκολα είναι σίγουρα για ένα άτομο που φεύγει από το νησί του και φθάνει ξαφνικά στο πουθενά και προσπαθεί να δημιουργηθεί. Έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Πρώτα από όλα είναι το θέμα επιβίωσης!

Ο Γιώργος σε όλο αυτό ήταν δίπλα μου. Και το έκανε χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Είναι τόσο καλός άνθρωπος και τόσο σωστός στην ζωή του, τόσο αγνός. Το έκανε από την ψυχή του χωρίς να περιμένει κάτι από μένα. Πήρα τεράστια δύναμη από αυτόν. Ο Γιώργος από μένα δεν είχε κάτι να πάρει.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη περίοδος στην ζωή σου;
Εμένα αυτό που με αγγίζει στην ζωή μου και με κάνει πιο ευαίσθητη και πιο αδύνατη είναι η οικογένεια μου. Αν τύχει κάτι στην οικογένεια μου (που τυχαίνει σε όλους κάποια στιγμή). Αυτές τις φάσεις τις πέρασα γιατί έχασα τον παππού μου και το καλοκαίρι έχασα και τις δύο μου γιαγιάδες, που με μεγαλώσαν. Ήταν το στήριγμα μου.

Πριν τα 18 δούλευες ως μοντέλο και μετά τα 18 ως τραγουδίστρια. Νιώθεις ότι έχασες πράγματα από την εφηβική σου ηλικία;
Ναι, θα σου πω ένα περιστατικό που για μένα ήταν δραματική εμπειρία και έχω να το θυμάμαι. Όταν ήμουν στο λύκειο θα πηγαίναμε ταξίδι με το σχολείο στην Ελλάδα. Κράτησα θέση και είχα δώσει και την προκαταβολή γιατί ήθελα να πάω με τους φίλους μου. Έκανα όλες τις διαδικασίες και τελευταία στιγμή με πήρανε τηλέφωνο από το πρακτορείο μοντέλων που δούλευα τότε και που ανακοίνωσαν ότι δεν μπορώ να πάω γιατί τις συγκεκριμένες ημερομηνίες θα έπρεπε να κάνω βρισκόμουνα σε fashion show. Έτσι με κρύα καρδιά ακύρωσα το ταξίδι μου. Αυτό μου στοίχησε. Όμως έπρεπε να συμπεριφερθώ σαν επαγγελματίας.

Υπήρξαν στιγμές που καβάλησες το καλάμι;
Θεωρώ ότι έκανα κάποια βήματα σημαντικά και ουσιαστικά. Επειδή όμως είμαι άνθρωπος πολύ αντικειμενικός και πολύ αυστηρός κριτής του εαυτού μου, δεν επιτρέπω να μου συμβεί κάτι τέτοιο. Στην ζωή μου δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Οι φίλοι μου είναι οι ίδιοι, ούτε πρόσθεσα, αλλά ούτε έχασα φίλους. Αν δεν είσαι ο εαυτός σου δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος. Μου αρέσει να κάνω τον κόσμο χαρούμενο που μου μιλάει. Όταν ήταν να βγει το “Θα με τρελάνεις” ο Γιώργος μου είπε: “Θέλω να σε προετοιμάσω γιατί το τραγούδι θα πάει καλά, πρόσεξε να μην χάσεις κάπου την μπάλα.”

Άκουσες αρνητικά σχόλια για την δουλειά σου;
Σίγουρα υπάρχουν έξω οι ανθρώποι που είναι παρατηρητές και θα κάνουν κάποια σχόλια και μερικές φορές να είναι αρνητικά. Με προβληματίζει, το σκέφτομαι και προσπαθώ να το διορθώσω. Έχω κρίση για να καταλάβω αν αυτό που έκανα είναι σωστό ή είναι λάθος.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος της ζωής σου;
Ο θάνατος αγαπημένων μου προσώπων. Το δουλεύω πολύ, γιατί ξέρω ότι είναι ένα φυσικό επακόλουθο της ζωής για όλους τους ανθρώπους. Είναι τόσο σκληρό που σαν άνθρωποι δεν το δεχόμαστε.

Θα ήθελες να εκπροσωπήσεις την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision;
Θα ήταν κάτι που θα με ενδιάφερε στο μέλλον. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να εκπροσωπείς την χώρα σου στο εξωτερικό. Είναι ωραία ευθύνη, να είσαι ο πρεσβευτής της χώρας σου.

Ποια είναι η αγαπημένη στιγμή της μέρα σου;
Όταν επιστρέφω σπίτι μου το βράδυ, θα κάνω το καφέ μου και θα μείνω μισή ώρα μόνη, για να βάλω τις σκέψεις μου σε μία τάξη, για να μπορώ να προγραμματιστώ και να συνεχίσω για εκείνα που άρχισα.

Τι σε ενοχλεί επάνω σου;
Ως χαρακτήρας μερικές φορές γίνομαι τρομερά ευαίσθητη. Είναι μια φάση της ψυχολογίας μου από συγκεκριμένες καταστάσεις που περνώ κατά διαστήματα, αλλά προσπαθώ να το ξεπεράσω για να δυναμώσω ακόμα περισσότερο.

Τώρα εξωτερικά είναι αρκετά πράγματα που δεν μου αρέσουν επάνω μου (γέλια). Είμαι άνθρωπος που προσπαθώ και θέλω να προσέχω και την εξωτερική μου εμφάνιση. Αν πάρω κάποια κιλά θα κάνω δίαιτα να τα χάσω, θα αρχίσω το γυμναστήριο μου για κάποιους μήνες. Θα το σταματήσω πάλι βέβαια. Αλλά θα το κάνω γιατί θα νιώσω καλύτερα εκείνο το διάστημα. Γενικά είμαι άνθρωπος που κάνω αλλαγές επάνω μου γιατί βαριέμαι τον εαυτό μου. Δεν έχω τέτοια θέματα είναι πολλά αυτά που δεν μου αρέσουν και προσπαθώ σιγά σιγά και τα αλλάζω.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος μύθος για τα άτομα που εκτίθενται στα “φώτα”;
Για όλους του τραγουδιστές λένε ότι κάνουν ουσίες αυτό το πράγμα δεν ισχύει. Γνώρισα αρκετούς καλλιτέχνες που ούτε ένα ποτό δεν πίνουν. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες που δούλεψα και συνεργάστηκα μαζί τους, έτσι είναι. Με ρωτούν και εμένα προσωπικά για άτομα που δούλεψα μαζί τους. Πραγματικά με λυπεί αυτό το γεγονός. Τώρα τι να πω; Ότι είναι πιο φυσιολογικοί και από τους φυσιολογικούς; Είναι φυσιολογικοί ανθρώποι όπως όλοι.

Έχεις συνεργαστεί και με τον TUS. Αυτό πως έχει προκύψει;
Ήθελα πολύ να συνεργαστώ με ένα raper και δεν μπορούσε να ήταν άλλος από τον TUS. Ευτυχώς για καλή μου τύχη έγινε. Είμαι πολύ χαρούμενη και για την συνεργασία που είχα με τον TUS. Είναι ένας καλλιτέχνης που είναι πολύ ζωντανός, έχει τρομερή θετική ενέργεια και έμαθα πολλά από αυτόν και μου δίδαξε αρκετά πράγματα. Είναι τεράστιος επαγγελματίας, τον σέβομαι και τον αγαπώ. Στο είδος του είναι κορυφαίος.

Ποια είναι τα άμεσα επαγγελματικά σου σχέδια;
Σε ένα μήνα θα κυκλοφορήσει το καινούργιο μου τραγούδι με την GABI MUSIC. Eίναι ένα διαφορετικό τραγούδι, αλλά μου αρέσει να πeiραματίζομαι. Εύχομαι να αγαπηθεί από το κοινό, όπως το “Θα με τρελάνεις” και το “Αγαπήσου”. Σε αυτό το τραγούδι θα είμαι μόνη μου. Ο συνθέτης του τραγουδιού έχει κάνει αρκετά μεγάλες συνεργασίες όπως με τον Σταμάτη Γονίδη, τον Πάνο Κιάμο και τον Γιώργο Τσαλίκη. Πιστεύω το τραγούδι θα έχει, και θέλω να έχει απήχηση από το κοινό και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.

Αυτό το διάστημα που σε πετυχαίνουμε; Εμφανίζεσαι σε κάποιο μαγαζί Κύπρο ή Ελλάδα;
Τωρά κάνουμε κάποια lives με τον Γιώργο Τσαλίκη, περισσότερο στην Κύπρο σε διάφορες πόλεις. Αρχίσαμε πριν τρεις μήνες εμφανιζόμαστε αρκετά συχνά μαζί. Από το Σεπτέμβριο θα εμφανίζομαι σε ένα μαγαζί στην Αθήνα, αλλά ακόμα δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese