Να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση διαγραφής δημοσιογράφων για την στάση τους… στο δημοψήφισμα ζητεί η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη κάνοντας λόγο για μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ένωσης Συντακτών, μαύρη ημέρα για τη δημοσιογραφία και τη Δημοκρατία και για μαύρο Απρίλιο.

«Αυτή την ώρα που η κυβέρνηση παρεμβαίνει στον πυρήνα των ατομικών ελευθεριών και στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών, έχουμε όλοι ιστορική υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όλα εκείνα για τα οποία αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους οι ήρωες της Δημοκρατίας ,της Ελευθερίας και της Δημοσιογραφίας. Αυτό τον Απρίλιο ας δώσουμε ξανά τη Μάχη των Οχυρών. Και τα οχυρά δεν παραδίδονται», αναφέρει στη δήλωσή της πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία καταγγέλλει παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί αυτόκλητα να μετατραπεί στο επίσημο κέντρο εποπτείας και προπαγάνδας που η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισαν να δημιουργήσουν, ιδρύοντας (με τον τελευταίο περί αδειοδότησης καναλιών νόμο) “Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολίτικης” με επικίνδυνες αναφορές σε “εσωτερική κοινή γνώμη”, “εσωτερική πολιτική ενημέρωση” και “δημοσιογραφική διαμεσολάβηση”», υπογράμμισε η κ. Βούλτεψη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese