Συνελήφθησαν την Πέμπτη το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, δύο άτομα, ηλικίας 25 και 40 ετών…
κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, τα δύο άτομα μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε κατάστημα (οπωροπαντοπωλείο) της πόλης και προέβησαν σε αγορά προϊόντων μικρής αξίας, πληρώνοντας το αντίτιμο με πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ευρώ, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Το πλαστό χαρτονόμισμα κατασχέθηκε.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
δεκαπέντε (15) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των (50) ευρώ,
το χρηματικό ποσό των (877,6) ευρώ, ως προερχόμενο από τις παράνομες συναλλαγές τους και
δεκαέξι (16) πλαστικές σακούλες με διάφορα προϊόντα, τα οποία προμηθευτήκαν χρησιμοποιώντας ισάριθμα πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν επτά περιπτώσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων σε ισάριθμα καταστήματα στην περιοχή του Βόλου και των Φαρσάλων Λάρισας, κατά τις οποίες οι δύο άντρες, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, προέβησαν σε αγορές προϊόντων μικρής αξίας χρησιμοποιώντας ισάριθμα πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, τα οποία παραδόθηκαν και κατασχέθηκαν.

Μέρος των κατασχεμένων προϊόντων και χρημάτων αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese