Στη Σύσκεψη – Ενημέρωση που διοργάνωσε η ΠΕΔΑ στην Αίθουσα του… Διοικητικού της Συμβουλίου με θέμα «Κέντρα Κοινότητας» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ως μέλος του ΔΣ της ΠΕΔΑ, με τις κ.κ. Μπούσουλα Άντα, Θεματική Αντιδήμαρχο και Κουλάκου Παναγιώτα, Διευθύντρια Πρόνοιας.

Τη σύσκεψη διεύθυνε με αρχική εισήγηση επί του σχετικού Νομοσχεδίου (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 854) η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Φωτίου Θεανώ συνοδευόμενη από τους αρμόδιους διευθυντές του Υπουργείου της.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του τόνισε:

α. την ανάγκη ενίσχυσης με το πρόγραμμα, των δομών πρόνοιας και αλληλεγγύης τη δύσκολη αυτή περίοδο που η κοινωνία μας περνάει.

β. ότι η όποια οργάνωση των κέντρων κοινότητας θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν της ότι είναι ανάγκη να διαφυλαχθεί η ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης.

Γ. ότι στόχος δεν θα πρέπει να είναι μόνο η πρόσληψη χιλίων πεντακοσίων (1.500) επιπλέον υπαλλήλων οι οποίοι θα στελεχώσουν γραφειοκρατικές δομές αλλά η πρόσληψη χιλίων πεντακοσίων (1.500) υπαλλήλων που θα ενισχύσουν το τεράστιο έργο εθελοντικής κατά βάση προσφοράς που επιτελούν οι Δήμοι την περίοδο αυτή με εθελοντές σχεδόν αποκλειστικά.

Τέλος ο Δήμαρχος επεσήμανε στην Υπουργό ότι η αυτοδιοίκηση καλείται και πάλι να στηρίξει την ελληνική κοινωνία εκσυγχρονίζοντας τις δομές πρόνοιας και αλληλεγγύης σε μια περίοδο που ο θεσμός εξουσίας πλησιέστερα στον πολίτη και στο πρόβλημά του, έχει απαξιωθεί θεσμικά και οικονομικά και τα αιρετά της στελέχη λειτουργούν χωρίς πολλές φορές ανταποδοτική ηθική και υλική στήριξη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese