Τρωκτικά της υγείας επιδιώκουν να οδηγήσουν σε λουκέτο…
το Ευγενίδειο πανεπιστημιακό θεραπευτήριο, το οποίο παρέχει υψηλής ποιότητας υγείας για έναν απίστευτο λόγο.

Συγκεκριμένα το μισθολογικό κόστος του προσωπικού  έχει φτάσει να αποτελεί το 70% του προϋπολογισμού του νοσοκομείου, όταν σε αντίστοιχα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν ξεπερνά το 30%. Με τις συνεχείς πιέσεις στις διαχρονικές διοικήσεις οι εργαζόμενοι κατάφεραν να αυξάνουν συνεχώς το μισθό τους χρησιμοποιώντας πολλές φορές και ως όπλο το κλείσιμο του Ευγενιδείου.  

Έτσι πολλοί εργαζόμενοι  έφτασαν να έχουν μισθούς μεγαλύτερους από τους μηνιαίους μισθούς γενικών διευθυντών και καθηγητών πρώτης βαθμίδας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εργάτης των πλυντηρίων αμείβεται με 2800 ευρώ μηνιαίως και ηλεκτρολόγος με 2600 ευρώ, ενώ διοικητικό υπάλληλος απόφοιτος Λυκείου λαμβάνει 3000 ευρώ το μήνα. Σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον οι χλιδάτοι αμειβόμενοι του Ευγενιδείου προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, επειδή καθυστερεί η καταβολή των δεδουλευμένων τους.

 Ωστόσο εκείνοι οι οποίοι κρατούν το θεραπευτήριο ανοικτό είναι το μαχόμενο νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά το ζήτημα είναι μέχρι πότε; To Υπουργείο Υγείας τί κάνει για αυτό το θλιβερό φαινόμενο;  • Aggeliki

    Εύγε λοιπόν στην αγανακτισμένη νοσηλεύτρια, που θεωρεί ότι δεν πρέπει να διεκδικούν οι εργαζόμενοι τους μισθούς τους, που παραλείπει να αναφέρει το όνομά της, δεν σκέφτεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων δεν παίρνουν τους παραπάνω μισθούς και της διαφεύγει ότι η πλειοψηφία των υψηλόμισθων είναι στην κατηγορία που με αυταπάρνηση εργάζονται και το σώζουν. Μπράβο!

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese