Πραγματοποιήθηκε και στα Ιωάννινα πορεία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στους κεντρικούς δρόμους…
της πόλης των Ιωαννίνων με συνθήματα κατά του ασφαλιστικού .

Μικρός ο όγκος των διαδηλωτών συγκριτικά με παλιότερες κινητοπιήσεις   ,τη διαφορά ωστόσο  έκαναν οι πρόσφυγες που  έδωσαν το “παρών”φτάνοντας απο τον καταυλισμό του Κατσικά με αστικά λεωφορεία  .

Αμέσως ενσωματώθηκαν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές διεκδικώντας απο την πλευρά τους  το άνοιγμα των συνόρων και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό του Κατσικά ,όπου φιλοξενούνται ,όπως ακριβώς είχαν κάνει και στην πορεία διαμαρτυρίας τους προς τον Κατσικά την περασμένη Κυριακή.

Ενας μάλιστα πρόσφυγας είχε κλείσει σε ένα μπουκάλι ένα φίδι, το οποίο βρήκαν μέσα στον καταυλισμό του Κατσικά ,θέλοντας με αυτή τη συμβολική του κίνηση να επισημάνει πόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν οι συνθήκες στον καταυλισμό εν όψει  μάλιστα και της καλοκαιρινής περιόδου  .

Υπενθυμίζεται πως πριν απο λίγες ημέρες γυναίκα είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο μετά απο τσίμπημα φιδιού στον καταυλισμό .
Μετά το πέρας της πορείας οι πρόσφυγες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω απο το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου .English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese