Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 7ου Ράλι Σπριντ Μπράλου, που θα… διοργανωθεί από το σωματείο «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας» (Α.Λ.Α.Λ.) κατά τη διάρκεια του διημέρου 9-10 Απριλίου.

Οι νικητές του αγώνα θα προκύψουν μετά από 3 περάσματα από την αγαπημένη για αγωνιζόμενους και θεατές, ειδική διαδρομή «Μπράλος» που έχει μήκος 11,67 χιλιομέτρων, την Κυριακή, 10 Απριλίου.

Το Ράλι Σπριντ Μπράλου έχει διπλή βαρύτητα, αφού προσμετρά τόσο στο Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλι Κεντρικής Ελλάδος, όσο και στο Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων, ως ο δεύτερος γύρος και των δύο θεσμών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την φήμη της ειδικής διαδρομής να συγκεντρωθούν 53 συμμετοχές οι οποίες διακρίνονται όχι μόνο για την ποσότητα, αλλά και για την ποιότητά τους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι για πρώτη φορά θα δούμε σε ελληνικό αγώνα εκτός του Ράλι Ακρόπολις, δύο αυτοκίνητα προδιαγραφών Super 2000, τη στιγμή που τουλάχιστον 5 πληρώματα συγκαταλέγονται στα φαβορί για την τελική επικράτηση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι στο πλαίσιο του αγώνα που προσμετρά στο Κύπελλο Ασφάλτου Κεντρικής Ελλάδος, οι κορυφαίες κλάσεις C1 και C2 συγκέντρωσαν 9 συμμετοχές, τη στιγμή που ο συναγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα έντονος τόσο σε επίπεδο γενικής της κατηγορίας F2 των δικίνητων αυτοκινήτων, όσο και σε επίπεδο κατάταξης των επιμέρους κλάσεων (C3, C4, C5, C6).

Ξεχωριστό χρώμα όμως, θα δώσουν και τα ιστορικά αυτοκίνητα που συμμετέχουν στον αγώνα, με 11 πληρώματα να είναι παρόντα στον Μπράλο, προσπαθώντας για το καλύτερο σε επίπεδο χρόνων και ταυτόχρονα, θυμίζοντας ένδοξες εποχές του παρελθόντος, που οι παλαιότεροι θυμούνται με νοσταλγία και οι νεότεροι δεν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν.

Η τοπική κοινωνία στηρίζει εμπράκτως το εγχείρημα αφού τόσο ο δήμος Λαμιέων, όσο και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας βρίσκονται δίπλα στην Οργανωτική Επιτροπή, έχοντας μάλιστα τον πολύ σημαντικό ρόλο του συνδιοργανωτή. Το ίδιο και οι τοπικές Κοινότητες Ηράκλειας και Ελευθεροχωρίου, μέσα στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκεται η ειδική διαδρομή του αγώνα, ενώ στην Ηράκλεια θα στεγαστεί και το service park του αγώνα.
Πρόγραμμα αγώνα
Λήξη αναγνωρίσεων: Σάββατο, 9 Απριλίου 2016, με τη δύση του ηλίου
Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Σάββατο, 9 Απριλίου 2016, στο Διοικητικό Έλεγχο
Διοικητικός έλεγχος: Σάββατο, 9 Απριλίου 2016 (ώρα 17:00-19:00), στη Γραμματεία
Τεχνικός έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των turbo: Σάββατο, 9 Απριλίου 2016 (17:00-19:00), στο Autovision IKTEO Καραφέρης (3ο χιλιόμετρο Ν.Ε.Ο. Λαμίας-Αθηνών)
1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Σάββατο, 9 Απριλίου 2016 (ώρα 19:15)
Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν/ωράρια εκκίνησης: Σάββατο, 9 Απριλίου 2016 (ώρα 19:45), στον πίνακα ανακοινώσεων
Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 (ώρα 10:00), στο ΣΕΧ1:Π.Ε.Ο. Λαμίας-Άμφισσας-1,3 χιλιόμετρα μετά τη διασταύρωση προς Ηράκλεια
Τερματισμός: Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 (ώρα 14:34), στο ΣΕΧ 3Α: Τερματισμός Parc Fermé In
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 (αμέσως μετά τον τερματισμό), στο χώρο του Parc Fermé
Ανακοίνωση τελικής κατάταξης: Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 (ώρα 16:00), 15 λεπτά μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου
Απονομή Επάθλων: Κυριακή, 10 Απριλίου 2016 (ώρα 16:30), στην αίθουσα δεξιώσεων Σκούρας – στην Π.Ε.Ο. Λαμίας-Άμφισσας, 1,7 χιλιόμετρα πριν τη διασταύρωση προς Ηράκλεια

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα της Α.Λ.Α.Λ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese