Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος… συνεχίζουν τους έλεγχους για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα ύστερα από καταγγελίες της διοίκησης και των εργαζομένων νοσοκομείου της Αττικής, για παροχή υπηρεσιών αποκλειστικής νοσοκόμας από ανασφάλιστα άτομα χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα, συνελήφθησαν 5 αλλοδαπές για παράβαση της νομοθεσίας “Περί διπλωματούχων αδελφών νοσοκόμων και επισκεπτριών”.

Οι συλληφθείσες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παράβαση, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Επίσης σε πέντε επιχειρήσεις εστίασης σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη διαπιστώθηκαν δυο παραβάσεις της φορολογικής και τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese