Το πρώτο τρίμηνο του 2016, τουλάχιστον 300 επιθέσεις και… άλλες εγκληματικές ενέργειες καταγράφηκαν εναντίον κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη Γερμανία. Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, που προειδοποίησε ότι έως το τέλος του έτους ο συνολικός αριθμός των επιθέσεων αυτών ενδέχεται να ξεπεράσει το επίπεδο του περασμένου έτους.

Την άφιξη ενός εκατομμυρίου και πλέον προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία το 2015 ακολούθησε η σημαντική αύξηση των επιθέσεων εναντίον των κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Πέρσι, τα περιστατικά βίας ανήλθαν σε 1.029, σε σύγκριση με 199 το 2014 και 69 το 2013.

Εκ των 292 επιθέσεων που καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο –σε καθημερινή βάση περισσότερες από τρεις επιθέσεις κατά μέσο όρο– 33 ήταν εμπρησμοί, 59 ήταν βίαιες ενέργειες ενώ σε μία περίπτωση σημειώθηκε μια έκρηξη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι υπόλοιπες επιθέσεις ήταν καταστροφή περιουσιακών στοιχείων και παραβάσεις που αφορούν τη διασπορά προπαγάνδας, πρόσθεσε η αστυνομία.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese