Σε κάθε περίπτωση, μια…
επικείμενη επίσκεψη αρχηγού κράτους σε μια ξένη χώρα, αποτελεί βραχνά για τις αρχές της εκάστοτε χώρας, αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας τα οποία θα πρέεπι να λάβει.

Στην περίπτωση όμως που ο αρχηγός Κράτους είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, και η χώρα που θα τον φιλοξενήσει, είναι στην καρδιά της Ευρώπης και δη Γερμανία, τότε τα μέτρα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια.

Κάτι τέτοια φαίνεται πως έχει στο μυαλό της και η Γερμανική αστυνομία η οποία όμως μάλλον το παράκανε με την αυστηρότητα της, αφού κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στο Ανόβερο απαγορεύτηκε στους πολίτες να στέκονται ακόμα και μπροστά από τα παράθυρά του σπιτιού τους, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπετε να χαιρετήσουν τον Αμερικανό πρόεδρο.

Αλλά το παραλήρημα δε σταματάει εκεί. Σύμφωνα με τον «Spiegel», οι ντόπιοι- περίπου 1.800 άτομα επηρεάζονται από αυτά τα μέτρα- θα πρέπει να δηλώσουν στις αρχές τους όποιους φιλοξενούμενους θα έχουν εκείνες τις ημέρες!

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, πως παρόμοια μέτρα είχαν ληφθεί και κατά την επίσκεψη του Ομπάμα στο Βερολίνο το 2013. Τότε, η αστυνομία είχε απαγορεύσει σε κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών να ανοίξουν τα παράθυρά τους, όσο κυκλοφορούσε ανάμεσά τους ο Αμερικανός ηγέτης…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese