Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στις 17 Απριλίου 2016….
διοργανώνουν εκδήλωση με κεντρικό άξονα την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα καλής διαχείρισης των απορριμμάτων με σύνθημα :  «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!».
Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της εθελοντικής προσπάθειας Let’s Do It, μια πανελλήνια περιβαλλοντική δράση, η οποία πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το πρωί μεταξύ  9:30-13:30 στην κεντρική πλατεία του Δήμου (δίπλα στον σταθμό «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» του ΗΣΑΠ) και θα περιλαμβάνει παιχνίδι, μαγειρική, χειροτεχνίες, ζωγραφική, διανομή δώρων, προβολή βίντεο και άλλες προωθητικές και ενημερωτικές δράσεις με σκοπό τη διάδοση καλών πρακτικών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την μείωση,  την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος θα συνοδεύσει τις δραστηριότητες της εκδήλωσης ενώ η Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Λιμενικού Σώματος θα συμμετέχει ενεργά με δικό της ενημερωτικό πάγκο.
Από τις 13:30 και έως τις 15:00, θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο αμφιθέατρο της πλατείας, όπου θα ακουστούν χαιρετισμοί και μηνύματα από τους εκπροσώπους των προσκεκλημένων φορέων για το νόημα της ημέρας. O Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και το Σώμα Εθελοντών θα τιμήσουν το  Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για την καταλυτική συνεισφορά του στην προσφυγική κρίση.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός/παρουσιαστής Σίλας Σεραφείμ και η δημοσιογράφος Σόνια Φίλη.
Συμμετέχουν:
η εταιρεία Φαίδρα ΕΠΕ με παιχνίδια και δραστηριότητες που αφορούν το περιβάλλον και την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών
η εταιρεία ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΗ – ΠΑΠΠΑΣ με ενημερωτικές δράσεις που αφορούν την οικιακή κομποστοποίηση.
η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης με τη διοργάνωση ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την ανακύκλωση συσκευασιών μέσω του Μπλε Κάδου.
Η εθελοντική καλλιτεχνική ομάδα Open Art η οποία θα μετατρέψει τοίχους στον σταθμό του ΗΣΑΠ σε τεράστιες ζωγραφιές.
Η κα Βέφα Αλεξιάδου η οποία θα μαγειρέψει με υπολείμματα φαγητού, σε μια κοινή προσπάθεια με τους εθελοντές, για την προώθηση του μηνύματος του περιορισμού της σπατάλης των τροφίμων.
Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με την επίδειξη κατασκευών/χειροτεχνιών από ανακυκλωμένα υλικά.
Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ιωνίας «Σινώπη» θα χορέψει ποντιακούς χορούς.

Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε και μέσα από μια γιορτή χαράς, δημιουργικότητας και εθελοντισμού να στείλουμε δυνατά το μήνυμα ότι:
Δεν περιμένουμε κάποιον να κάνει την αλλαγή για εμάς αλλά προσπαθούμε οι ίδιοι να φέρουμε αυτή την αλλαγή!
Χορηγοί επικοινωνίας:
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης,
Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής  “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM”English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese