Πέντε εγκυμονούσες και δύο μικρά παιδιά χρειάστηκε χθες το  πρωΐ…
να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Πύργου για εξετάσεις από το LM Village, αλλά ούτε το ΕΚΑΒ, ούτε το νοσοκομείο, ούτε και η 117ΠΜ είχαν διαθέσιμα ασθενοφόρα. Σημειώνουμε πως χθες ξεκίνησε η άσκηση «Ηνίοχος 2016» στην οποία συμμετέχει η 117ΠΜ, έχοντας κυρίαρχο ρόλο.

Όπως φαίνεται οι υπάρχουσες υγειονομικές υποδομές είναι δύσκολο να σηκώσουν το βάρος του προσφυγικού και ίσως  η έλλειψη ασθενοφόρου, να είναι η κορυφή του παγόβουνου. Πάντως το θέμα λύθηκε με λεωφορειάκι του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Ο κ. Ναμπίλ έδωσε εντολή και το όχημα μετέφερε τις εγκυμονούσες και τα παιδιά στο νοσοκομείο Πύργου.

Κουτσούκος: «Θα δεχθούμε πιέσεις»

Στο LM Village βρέθηκε χθες ο βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος δήλωσε:

«Η Ηλεία έχει τιμήσει την παραδοσιακή φιλοξενία των Ελλήνων και ανέλαβε με τον καλύτερο τρόπο το μερίδιο που της αναλογεί σε αυτήν την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας. Συζήτησα με τον δήμαρχο την ανάγκη οργάνωσης λειτουργίας αυτής της δομής που σήμερα στηρίζεται από την 117ΠΜ, εθελοντές και τον Δήμο, καθώς πολιτική μου εκτίμηση είναι ότι το πρόβλημα αυτό θα κρατήσει καθώς στη χώρα μας είναι εγκλωβισμένοι πάνω από 50.000 πρόσφυγες. Θα δεχθούμε πιέσεις για παραπέρα προσέλευση προσφύγων και ήδη είναι ορατές αυτές. Να τονίσω πως τα όρια της Αυτοδιοίκησης και των εθελοντών είναι περιορισμένα».

«Δεν θα δεχθούμε άλλους»

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ είναι κάθε μέρα από το πρωΐ στο χώρο και συντονίζει τις ενέργεις ώστε όλα να κυλούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

«Μέρα τη μέρα η κατάσταση γίνεται καλύτερη. Υπήρχαν πάρα πολλές ελλείψεις, αλλά όπως βλέπετε ο κόσμος φέρνει διάφορα είδη, ενδύματα, υποδήματα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης να προσφέρει. Ο Ερυθρός Σταυρός ξεχωρίζει ότι έρχεται για να τα μοιράσει στους πρόσφυγες. Προσπαθούμε και εμείς να λύσουμε τα προβλήματα, καθαρίζουμε καθημερινά το χώρο και είμαστε παρόντες για να επισκευάζουμε ότι χρειάζεται. Υπάρχει έλλειψη σε ιατρική φροντίδα αλλά προσπαθούμε με την 117ΠΜ και την 6η ΥΠΕ για το καλύτερο. Φροντίζουμε να δουν τα παιδιά παιδίατροι αλλά και γυναικολόγοι τις  εγκυμονούσες γυναίκες. Επίσης να τονίσω ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε ένα πρόσφυγα παραπάνω. Υπάρχει πρόβλημα. Όποιος θα έρθει θα γυρίσει πίσω».

Έκκληση για βοήθεια

Η κ. Χριστοφόρου Μαρία πρόεδρος του Τοπικού τμήματος του ΕΣ Αμαλιάδος, η οποία βρίσκεται μαζί με συναδέλφους της στο hot spot από την πρώτη μέρα δήλωσε: «από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε μαζί με τους Εθελοντές Σαμαρείτες εδώ και συμμετέχουμε στην διανομή των φαγητών και είμαστε υπεύθυνοι για την διανομή της βοήθειας που φέρνει ο κόσμος. Υπάρχει ανάγκη για παιδικές πάνες και είδη υγιεινής για γυναίκες και ξηρά τροφή. Οι άνθρωποι εδώ τα θέλουν όλα αλλά αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη ».

Από τους πρώτους δημοτικούς συμβούλους που βρέθηκαν στο χώρο ήταν και ο κ. Χαμουζάς Ανδρέας δημοτικός σύμβουλος  του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «καλούμε όποιον εθελοντή επιθυμεί να φέρει ξηρά τροφή και άλλα είδη βασικής ανάγκης. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής έχουμε αγκαλιάσει τους πρόσφυγες».
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese