Για το Ξυκόκαστρο – τρίτο σταθμό στη διαδρομή προς την Αθήνα – ξεκινά…
σε λίγη  ώρα η μεγάλη πορεία ενάντια στην ανεργία που διοργανώνει ο Δήμος της Πάτρας. Στις 7.30 απο τον χώρο του ιερού ναού του Αγιου ανδρέα αναχώρησαν λεωφορεία τα οποία μετέφεραν άτομα τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή στο τρίτο σκέλος της διαδρομής.

Πρώτη ανάρτηση 23.23′

Στην Ακράτα, που είναι και ο τελευταίος σταθμός για τη Δευτέρα 4 Απρίλη, έφτασε το απόγευμα η πορεία Πάτρα – Αθήνα ενάντια στην ανεργία.

Οι συμμετέχοντες διένυσαν την απόσταση από Διακοφτό προς Ακράτα, όπου ξεκινά ένα κομμάτι απότομης ανηφοριάς, κοντά στα δύο χιλιόμετρα. Ύστερα ο δρόμος συνεχίζει δίπλα στον Κορινθιακό, για σχεδόν 15 χλμ., όπου υπάρχει μόνο ένα χωριό, ο Πλάτανος.

Με το σημερινό καιρό και τον ήλιο να ψήνει στο καταμεσήμερο, ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής. Τα πόδια καίνε. Θέλει καλή διαχείριση των δυνάμεων. Θέμα για το οποίο φροντίζει ο δήμος. Χάρη στην καλή οργάνωση, αλλά και στο κουράγιο, μπορεί η «σκυταλοδρομία» και συνεχίζει. Είναι έτσι κι αλλιώς πολλοί όσοι δεν το βάζουν κάτω. Λίγο η κουβέντα, η παρέα, κάποιο τραγούδι, τα χιλιόμετρα φεύγουν. Έχουν διανύσει ήδη πάνω από 50.

Στο ύψος του Πλάτανου, χαμηλά προς την παραλία, στο πλάτωμα ανάμεσα στα εργοτάξια του δρόμου και μπροστά από το παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, γίνεται άλλη μια στάση με νερό, μπανάνες, σάντουιτς, τουαλέτες. Μπαίνοντας στο χωριό, κατά τις 5 το απόγευμα, η πορεία «ξεσπάει»: «Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς»!

Όντως, η λαϊκή δύναμη είναι πολύ μεγάλη. Μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει μέτρα ανακούφισης όλων των ανέργων, δουλειά με δικαιώματα για όλους, μέχρι να καταργήσει όλους εκείνους που κάνουν κουμάντο στην οικονομία και σπέρνουν στο διάβα τους φτώχεια και ανεργία. Και μπορεί να περπατήσει και 220 χιλιόμετρα για το σκοπό αυτό, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese